Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Η απειλή του πολέμου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό

Σπύρος Ζούγρης - 28 Φεβρουάριος 2003, 00:00

Το χειρότερο δεν είναι ο ίδιος ο πόλεμος αλλά, η για μεγάλο χρονικό διάστημα απειλή του πολέμου, που αν κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο θα μιλάμε για μια χαμένη χρονιά...

“Το χειρότερο δεν είναι ο ίδιος ο πόλεμος αλλά, η για μεγάλο χρονικό διάστημα απειλή του πολέμου, που αν κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο θα μιλάμε για μια χαμένη χρονιά<...>

” τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην εκπομπή της Σοφίας Ιορδανίδου `Ο ρυθμός της Ανάπτυξης`.

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένη και η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, αντιπρόεδρος του HATTA, η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει, στηρίζοντας το ελληνικό προϊόν με την προβολή μέσω της διαφήμισης. Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι “Τουρκία και Ισπανία αυτή τη στιγμή, πηγαίνουν πολύ καλύτερα από πλευράς κρατήσεων επειδή δίνουν πάρα πολλά χρήματα, διαφημίζοντας παντού χαμηλού κόστους πακέτα διακοπών”.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αντέτεινε από την πλευρά του, ότι η χώρα μας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις βαλκανικές, κυρίως, χώρες, που είναι η ασφάλειά της και υπογράμμισε ότι είναι αδύνατο να συναγωνιστούμε τις τιμές αυτών των χωρών, αφού λειτουργούμε σε μια αγορά που διαμορφώνεται ελεύθερα. Συμπλήρωσε δε ότι η προβολή της χώρας μας γίνεται και με τη συμμετοχή μας σε πολλές εκθέσεις, σε όλο τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η Σοφία Ιορδανίδου, πάντως, επέμεινε και προς τους δύο προσκεκλημένους στο θέμα του στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν προς τους Έλληνες τουρίστες. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις από τους tour operators, ο κ. Γεωργακόπουλος παρότρυνε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αμύνονται και να προβάλλουν την ποιότητα για να μην είναι θύματα της κερδομανίας τους, αφού αυτή τη στιγμή, η τάση του Παγκόσμιου Τουρισμού είναι αυξητική.

Τόσο ο κ. Γεωργακόπουλος, πάντως, όσο και η κ. Παπαδοπούλου συμφώνησαν ότι οι τιμές στα τουριστικά θέρετρα είναι πολύ υψηλές, γεγονός για το οποίο δίνει μάχη το υπουργείο Ανάπτυξης, με όσο περιθώρια του αφήνει ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top