Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ απειλή του πολέμου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό

Η απειλή του πολέμου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό

Το χειρότερο δεν είναι ο ίδιος ο πόλεμος αλλά, η για μεγάλο χρονικό διάστημα απειλή του πολέμου, που αν κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο θα μιλάμε για μια χαμένη χρονιά…

“Το χειρότερο δεν είναι ο ίδιος ο πόλεμος αλλά, η για μεγάλο χρονικό διάστημα απειλή του πολέμου, που αν κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο θα μιλάμε για μια χαμένη χρονιά<...>” τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην εκπομπή της Σοφίας Ιορδανίδου `Ο ρυθμός της Ανάπτυξης`.

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένη και η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, αντιπρόεδρος του HATTA, η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει, στηρίζοντας το ελληνικό προϊόν με την προβολή μέσω της διαφήμισης. Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι “Τουρκία και Ισπανία αυτή τη στιγμή, πηγαίνουν πολύ καλύτερα από πλευράς κρατήσεων επειδή δίνουν πάρα πολλά χρήματα, διαφημίζοντας παντού χαμηλού κόστους πακέτα διακοπών“.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αντέτεινε από την πλευρά του, ότι η χώρα μας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις βαλκανικές, κυρίως, χώρες, που είναι η ασφάλειά της και υπογράμμισε ότι είναι αδύνατο να συναγωνιστούμε τις τιμές αυτών των χωρών, αφού λειτουργούμε σε μια αγορά που διαμορφώνεται ελεύθερα. Συμπλήρωσε δε ότι η προβολή της χώρας μας γίνεται και με τη συμμετοχή μας σε πολλές εκθέσεις, σε όλο τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η Σοφία Ιορδανίδου, πάντως, επέμεινε και προς τους δύο προσκεκλημένους στο θέμα του στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν προς τους Έλληνες τουρίστες. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις από τους tour operators, ο κ. Γεωργακόπουλος παρότρυνε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αμύνονται και να προβάλλουν την ποιότητα για να μην είναι θύματα της κερδομανίας τους, αφού αυτή τη στιγμή, η τάση του Παγκόσμιου Τουρισμού είναι αυξητική.

Τόσο ο κ. Γεωργακόπουλος, πάντως, όσο και η κ. Παπαδοπούλου συμφώνησαν ότι οι τιμές στα τουριστικά θέρετρα είναι πολύ υψηλές, γεγονός για το οποίο δίνει μάχη το υπουργείο Ανάπτυξης, με όσο περιθώρια του αφήνει ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024