Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΣΑΑΕ : Πρόταση για μέτρα προστασίας των Ευρωπαϊκών Αερομεταφορέων

Κάλη Δάφνη - 03 Μάρτιος 2003, 00:00

Ο ΣΑΑΕ εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών του και την αμέριστη συμπαράστασή του για την πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών σχετικά με τα μέτρα προστασίας των Ευρωπαϊκών αερομεταφορέων, που προτίθεται να προωθήσει στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Ο ΣΑΑΕ, Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Βερελή εξέφρασε την ικανοποίηση<...>

των μελών του και την αμέριστη συμπαράστασή του για την πρωτοβουλία του που παρουσιάστηκε σε οικονομικές στήλες σχετικά με τα μέτρα προστασίας των Ευρωπαϊκών αερομεταφορέων που προτίθεται να προωθήσει στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει: «Σας πληροφορούμε ότι ο ΣΑΑΕ, ο οποίος αντιπροσωπεύει 80 αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα, πολλές εκ των οποίων είναι ευρωπαϊκές, κατέθεσε συγκεκριμένη σχετική πρόταση στα πλαίσια του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που έλαβε χώρα στις 11 Φεβρουαρίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παρουσία του γενικού γραμματέα ΥΠΑΝ και προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, Δ. Γεωργαράκη.

Η πρόταση έχει ως εξής:

Με δεδομένη την παρατεταμένη κρίση που βιώνει ο κλάδος των Ευρωπαϊκών Αερομεταφορών εν όψει της πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ (αύξηση της τιμής των καυσίμων, αύξηση δαπανών/επιβαρύνσεων των μέτρων ασφαλείας, μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω της παρατεταμένης αναμονής για τον πόλεμο, αυστηρή τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού και απαγόρευση των επιχορηγήσεων από την αρμόδια Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αερομεταφορές), οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες ασφυκτιούν και πλήττονται άμεσα σε αντίθεση με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες έχουν ήδη λάβει μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2002 επιχορηγήσεις και εγγυήσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Προτείνουμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση της ελληνικής Προεδρίας, με επιστέγασμα την Σύνοδο Κορυφής των Μεταφορών στις αρχές Μαΐου στην Αγία Πελαγία Κρήτης, να ληφθεί πολιτική απόφαση έμμεσης επιχορήγησης όλων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών με ποσοστιαία ενίσχυση ύψους 50% επί των τελών χρήσης στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, για το διάστημα 1/2002 έως ότου λήξει η κρίση (αναδρομική ισχύ).

Μια τέτοια απόφαση θα είναι δίκαιη για τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς και θα ισοσταθμίσει την αντίστοιχη βοήθεια που λαμβάνουν ήδη άλλες αεροπορικές εταιρίες τρίτων χωρών, όπως το ειδικό καθεστώς προστασίας από πτώχευση των Η.Π.Α. (Chapter 11)».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top