Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για τις καταδύσεις αναψυχής

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Μάρτιος 2003, 00:00

Ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τυποποίησης για τις καταδύσεις αναψυχής<...>

. Το Συνέδριο αυτό διοργανώθηκε υπό την αιγίδα και τη χορηγία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και αποτελεί μέρος μιας σειράς συνεδρίων που έχουν σκοπό τον καθορισμό και την κωδικοποίηση προτύπων για τις καταδύσεις.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο καθορίσθηκαν οι ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις που πρέπει να παρέχουν και να τηρούν οι προμηθευτές καταδυτικών υπηρεσιών προς τους εκπαιδευόμενους αυτοδύτες.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανισμών τυποποίησης των ευρωπαϊκών κρατών, τα στελέχη της ευρωπαϊκής υποθαλάσσιας ομοσπονδίας, στην οποία είναι μέλη οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι καταδυτικοί οργανισμοί, τα ευρωπαϊκά προεδρεία των παγκόσμιων αυτών οργανισμών, εκπρόσωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας εκπαιδευτών αυτοδυτών, όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές Καταδυτικές Ομοσπονδίες και επιχειρηματίες του διεθνούς καταδυτικού χώρου.

Τα μέλη του προεδρείου του συνεδρίου καθώς και μέλη των προεδρείων των Διεθνών Καταδυτικών Οργανισμών και των Πανευρωπαϊκών Καταδυτικών Ομοσπονδιών έγιναν δεκτά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Κατά την επίσκεψή τους αυτή εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση-πρόταση του ΥΕΝ να διεξαχθεί το συνέδριο στην Ελλάδα και για την άρτια υποδοχή και διοργάνωση. Εξέφρασαν επίσης, τη χαρά τους για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η χώρα μας στην ανάπτυξη των καταδύσεων και γενικά του καταδυτικού τουρισμού και διαβεβαίωσαν ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες, λόγω της ασφάλειας και των ενδιαφερόντων θαλασσίων βυθών που προσφέρει, να καταστεί πόλος έλξης των αυτοδυτών της Ευρώπης και όχι μόνο.

Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός ΥΕΝ Γιώργος Ανωμερίτης έχει πρόσφατα δηλώσει ότι μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, θα προωθήσει το πρώτο θεσμικό πλαίσιο στην χώρα μας για τις καταδύσεις και τον καταδυτικό τουρισμό, με σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top