Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΔίκτυο Μουσείων προωθεί το Υπουργείο Αιγαίου

Δίκτυο Μουσείων προωθεί το Υπουργείο Αιγαίου

Σύσκεψη με θέμα την ολοκλήρωση των έργων για την ανάδειξη και αναβάθμιση των Πολυκέντρων Αγίας Παρασκευής και Μανταμάδου Λέσβου καθώς και για την δημιουργία Μουσείου Μαστίχας στην πόλη της Χίου […]

Σύσκεψη με θέμα την ολοκλήρωση των έργων για την ανάδειξη και αναβάθμιση των Πολυκέντρων Αγίας Παρασκευής και Μανταμάδου Λέσβου καθώς και για την δημιουργία Μουσείου Μαστίχας<…> στην πόλη της Χίου πραγματοποιήθηκε χθες στη Μυτιλήνη. Στη σύσκεψη, εκτός του προεδρεύοντος υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη συμμετείχαν, επίσης, οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Αλέκος Ευαγγελινός και Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Κώστας Γιαννιάρης, η διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Ασπασία Λούβη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου Δημήτρης Καπετανάς και στελέχη του υπουργείου Αιγαίου.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία των έργων στο Μανταμάδο, στην Αγία Παρασκευή και στη Χίο και η προοπτική της δημιουργίας δικτύου Μουσείων υπό τη διαχείριση του Πολιτιστικού ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Στόχος του υπουργείου Αιγαίου, ο οποίος και παρουσιάσθηκε στη σύσκεψη, είναι η αξιοποίηση των ιστορικών βιομηχανικών χώρων στα νησιά του Αιγαίου να αποτελέσει με αφορμή τα Πολύκεντρα Αγίας Παρασκευής και Μανταμάδου και το Μουσείο μαστίχας στη Χίο, την απαρχή δημιουργίας ενός δικτύου Μουσείων Αιγαίου με προοπτική να ενταχθούν σε αυτό όλα τα σημαντικά Μουσεία με θεματική σχετική με την Τεχνολογία και την Βιομηχανική Κληρονομιά. «Σύντομα», σημείωσε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, «τα νησιά του Αιγαίου θα αναβαθμίσουν το τουριστικό τους προϊόν με θεματικά μουσεία που θα προσφέρουν εικόνα του πολιτισμού του Αρχιπελάγους. Η αναβάθμιση του προϊόντος θα έχει σαν αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα την αύξηση και του εισοδήματος των νησιωτών μέσα από ποιοτικότερο τουρισμό».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024