Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός Τουρισμός“Σακαράκες” τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία της χώρας

“Σακαράκες” τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία της χώρας

“Σακαράκες” χαρακτήρισε τα 4/5 του στόλου των τουριστικών λεωφορείων της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας αλλά ουσιαστικής δυνατότητας εξυπηρέτησης των τουριστών, ο πρόεδρος του ομίλου Plotin Τάκης Αντωνίου, […]

“Σακαράκες” χαρακτήρισε τα 4/5 του στόλου των τουριστικών λεωφορείων της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας αλλά ουσιαστικής δυνατότητας εξυπηρέτησης των τουριστών, ο<…> πρόεδρος του ομίλου Plotin Τάκης Αντωνίου, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel. Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα ούτως ώστε να ανανεώνονται ανά 10 έτη τα τουριστικά λεωφορεία.

Ο τ. πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της χώρας αναφέρθηκε στη συνολική έλλειψη τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα, η οποία, σε συνδυασμό με τις σημερινές τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής κρίσης, αποθαρρύνει μεγάλο μέρος των διεθνών Tour Operators, αλλά και των ίδιων των τουριστών στο να επιλέξουν την χώρα ως ταξιδιωτικό προορισμό. Πέρυσι, αρκετά ξένα τουριστικά πρακτορεία καθυστέρησαν να καταβάλλουν τις προκαταβολές, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και τη φετινή χρονιά. Φέτος η ασυνέπεια στην τήρηση των συμβολαίων δεν έχει προηγούμενο σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου.

Επιπλέον, ο κ. Αντωνίου προέβλεψε πτώση ύψους 20% αναφορικά με την προσέλευση των ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να τονίσει την ανυπαρξία οργανωμένων ταξιδιωτικών πακέτων για την Αθήνα – τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις παραλίες της – καθώς και τη σχεδόν ανύπαρκτη προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ομίλου Plotin, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ελληνικό μήνα που διεξάγεται το Μάρτιο στα γερμανικά τρένα -για διαφημιστικούς λόγους-, τόνισε ότι αποτελεί μέτρο που δεν απέδωσε ούτε στο παρελθόν, ενώ προέβλεψε ότι δεν θα αποδώσει ούτε τώρα. Τούτο όφειλαν οι αρμόδιες αρχές να το γνωρίζουν και κατ` επέκταση να πραγματοποιούν νέες πιο αποδοτικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι το αερομεταφερόμενο κόστος, καθώς σε ποσοστό που “αγγίζει” το 80% οι ξένοι τουρίστες καταφθάνουν στη χώρα αεροπορικώς. Υποστήριξε μάλιστα ότι όσο το κόστος δε μειώνεται τόσο η τουριστική προσέλευση θα λιγοστεύει. Το ίδιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Plotin, ισχύει και με τις υψηλές τιμές των διάφορων πακέτων διακοπών που απευθύνονται σε ξένους και Έλληνες τουρίστες. Ιδίως για τους τελευταίους, αλλά και για πολλούς νοτιοευρωπαίους, ο κ. Αντωνίου αναγνώρισε την ιδιαιτερότητά τους, ως τουρίστες που κανονίζουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή.

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικείμενη ίδρυση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, εκλαμβάνοντάς το ως μια σημαντική πρωτοβουλία για τον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα. Τέλος, ερωτηθείς για το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στο Βερολίνο, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι θα είναι το “ανασκούμπωμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024