Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Μάρτιος 2003, 00:00

Το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Διπλωματούχων Ξεναγών με θέμα: ” Τουριστική Εκπαίδευση Ξεναγός - Φορέας του Ελληνικού Πολιτισμού και η συμβολή του στο Ολυμπιακό Ιδεώδες”<...>

διοργανώνεται στο Πολεμικό Μουσείο από 12 έως 14 Μαρτίου 2003.

Τα θέματα του σεμιναρίου, το οποίο αναμένεται να χαιρετήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος καθώς και οι κ. Ν. Τάτσος, πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και Α. Λακαφώση, πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών, θα αναπτύξουν σημαντικοί εισηγητές.

Ο κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αρχαίας Ιστορίας, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα: “Αρχή και Ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων”, ενώ οι κ. Ρίτα Παπαδοπούλου, δ/ντρια Δημοσίων σχέσεων του Αθήνα 2004 και Κυριακή Λαζοπούλου, δ/ντρια Τομέα Προσέλκυσης Εθελοντών θα αναφερθούν στο “Ολυμπιακός Τουρισμός - Συμβολή των Ξεναγών στο Ολυμπιακό Όραμα”. Θέμα του κ. Κωνσταντίνου Ζουράρκη, καθηγητή Φιλολογίας Πανεπιστημίου Θεσ/νικης θα είναι “Ελληνικοί Ολυμπιακοί Αγώνες”, ενώ του κ. Πάνου Βαλαβάνη, αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών οι “Ολυμπιακοί Αγώνες και Παναθηναικοί Αμφορείς”.

Ο κοινωνιολόγος - καθηγητής και πρώην πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλειος Φίλιας θα μιλήσει για “Aμιλλα και Αγών: Το Πραγματικό Περιεχόμενο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων”, ενώ ο κ. Νεοκλής Σαρρής, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, για “Το Ολυμπιακό Ιδεώδες σε Αντιστροφή”. “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Τέχνη” θα είναι το θέμα της κ. Ευαγγελίας Δάγλα, αρχαιολόγος - υπεύθυνη Συντονισμού Ανασκαφών Μαραθώνα, ενώ το θέμα του κ. Αντώνη Μαστραπά, Καθηγητή Σχολής Ξεναγών Αθηνών οι ” “Θησαυροί” του Ιερού της Αρχαίας Ολυμπίας”.

Εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι, επίσης, οι κ. Ανδριάνα Πανταζίδου, λέκτωρ Τμήματος Βιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Η Βιοδιάβρωση των Μνημείων και η αποκατάσταση τους”, Aλκηστης Χωρέμη, διευθύντρια Α΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, με θέμα “Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων”, Ανδρέας Παναγόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα “Ορολογία Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων”, Μαριάννα Κορομηλά, ιστορικός, με θέμα “Αθλητές, Ιδεώδη, Χώροι Aθλησης στους Αυτοκρατορικούς και Πρωτοβυζαντινούς Χρόνους” και Νικόλαος Ζίας, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Ε.Κ.Π.Α. με θέμα “Ο ρόλος του Μουσείου τον 21ο Αιώνα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top