Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Είναι παράνομη η Travel Card;

Σπύρος Ζούγρης - 06 Μάρτιος 2003, 00:00

Βοηθάει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ή ευτελίζει το τουριστικό μας προϊόν και υποσκάπτει την τιμολογιακή πολιτική της ελληνικής ξενοδοχίας; Είναι νόμιμη ή παράνομη η Travel Card;...

Βοηθάει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ή ευτελίζει το τουριστικό μας προϊόν και υποσκάπτει την τιμολογιακή πολιτική της ελληνικής ξενοδοχίας;<...>

Είναι νόμιμη ή παράνομη η Travel Card;
Έντονο προβληματισμό και συζητήσεις έχει δημιουργήσει στον τουριστικό χώρο η πρόσφατη κυκλοφορία και εντονότατη διαφημιστική προβολή της «Travel Card», της εταιρίας Media & Travel Group ΑΕ, που πωλείται στα περίπτερα και υπόσχεται διαμονή σε ελληνικά ξενοδοχεία με κόστος όσο ένα πρωινό!

Ο προβληματισμός αυτός αφορά τόσο στις συνέπειες που θα έχει το συγκεκριμένο σύστημα και η διαφημιστική του καμπάνια στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά και στα τουριστικά γραφεία όσο και στο εάν υπάρχουν νομικά «ολισθήματα». Το θέμα απασχολεί εδώ και ημέρες επίσημα όργανα τόσο των ξενοδόχων όσο και των τουριστικών γραφείων, ενώ αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες αντιδράσεις, αλλά και επίσημες απαντήσεις σε θέματα που άπτονται των νομικών ερωτημάτων – και όχι μόνο.

Από πλευράς του ξενοδοχειακού κλάδου τίθενται, μεταξύ άλλων, τα ερωτήματα του κατά πόσο η κάρτα θα συμβάλει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την απεξάρτηση από τους ξένους tour operators, όπως υποστηρίζουν οι «φίλοι» της, ή το κατά πόσο οι χαμηλές τιμές -του επιπέδου «ενός πρωινού» που διατυμπανίζονται- ευτελίζουν το τουριστικό προϊόν μας και υποσκάπτουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, την τιμολογιακή πολιτική της ελληνικής ξενοδοχίας και μάλιστα σε μία εποχή όπου οι πιέσεις για μειώσεις στις τιμές των ξενοδοχείων είναι εντονότατες.

Η νομική πλευρά του εν λόγω ερωτήματος αφορά, μεταξύ άλλων, στο κατά πόσο οι τιμές αυτές είναι στα πλαίσια των εκπτώσεων που επιτρέπει η σχετική νομοθεσία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι βάσει του ισχύοντος καθεστώτος, η παροχή εκπτώσεων που υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια μπορούν να επιφέρουν σοβαρές κυρώσεις στα ξενοδοχεία.

Από την πλευρά των τουριστικών γραφείων τίθενται, μεταξύ άλλων, τα ερωτήματα του κατά πόσο η κάρτα τα ανταγωνίζεται με άνισους όρους ή κατά πόσο μπορεί να τα βοηθήσει, ανοίγοντας μια αγορά που μέχρι πρότινος ήταν ανύπαρκτη.

Η νομική πλευρά του θέματος αφορά στην νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται από το σύστημα. Ποιο συγκεκριμένες πληροφορίες επί του θέματος θα υπάρξουν σύντομα, αφού, ήδη, διερευνάται από τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, από την πλευρά των καταναλωτών τίθεται το ερώτημα, μεταξύ άλλων, του κατά πόσο θα μπορέσουν τελικά να απολαύσουν τις υποσχόμενες εκπτώσεις –για τις οποίες έχουν προκαταβάλει το απαραίτητο για την αγορά της κάρτας ποσό- εφόσον από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί απολύτως.

Το θέμα έχει, πέραν των προαναφερομένων, πάρα πολλές προεκτάσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την μελέτη του, σε ότι αφορά και τους τρεις τομείς, είναι πολλά και ποικίλα. Σύντομα θα φανεί εάν πρόκειται για μια ιδέα που θα φέρει νέα πνοή στην αγορά του εσωτερικού τουρισμού ή θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top