Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων για τον τουρισμό στην Κύπρο

Σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων για τον τουρισμό στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με θέμα τις επιπτώσεις στον τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με θέμα τις επιπτώσεις στον τουρισμό<...> και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις μειωμένες κρατήσεις ή ακυρώσεις αφίξεων τουριστών από έναν πιθανό πόλεμο στο Ιράκ.

Μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς για τον τουρισμό ο κ. Γ. Λιλλήκας δήλωσε ότι υποβλήθηκαν εισηγήσεις και προτάσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς για μέτρα που μπορεί να λάβει τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. O υπουργός επεσήμανε ότι διαμορφώνεται ένα πολύ καλό πακέτο μέτρων, τα οποία θα εξαγγελθούν πολύ σύντομα, που θα μπορούν να ανατρέψουν την όποια αρνητική εικόνα διαμορφώνεται λόγω του ενδεχόμενου πολέμου. O κ. Λιλλήκας ανακοίνωσε, επίσης, ότι τα συμπεράσματα, τα μέτρα και οι εισηγήσεις που προέκυψαν από τη χθεσινή σύσκεψη θα μεταφερθούν στη σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για να εξετάσει το σύνολο των πιθανών επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία από τον πιθανό πόλεμο στο Ιράκ.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν ποσοστά που παρουσιάζουν το πρόβλημα στις κρατήσεις, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η κατάσταση είναι ανατρέψιμη. “Εμείς θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε όταν τελειώσει η κρίση στο Ιράκ να υπάρχουν οι δυνατότητες και τα μέσα για αύξηση των αφίξεων και γενικά της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο” υπογράμμισε ο υπουργός.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα βοηθήσουν στο να ανατραπεί η παρούσα εικόνα στον τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είπε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διάφορες εισηγήσεις που εκφράστηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης και να επενδύσει τα απαιτούμενα κονδύλια έτσι ώστε να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, ξεπερνώντας τις όποιες επιπτώσεις από την κρίση στο Ιράκ. Πρόσθεσε ότι αφού οριστικοποιηθεί το πακέτο μέτρων θα εξαγγελθεί.

“Σήμερα λήφθηκαν μέτρα σε επίπεδο στρατηγικής, θα γίνει όλη η προεργασία και στο εξωτερικό έτσι ώστε με τη λήξη της κρίσης να τεθούν σε εφαρμογή αυτά τα μέτρα, με άλλα λόγια δεν θα σχεδιάσουμε τα μέτρα αυτά αφού τελειώσει η κρίση. Θα σχεδιαστούν από τώρα, θα γνωστοποιηθούν στους κατάλληλους φορείς και οργανισμούς από τώρα και θα εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή”, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024