Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ HATTA διερευνά και καταγγέλλει την Travel Card

Ο HATTA διερευνά και καταγγέλλει την Travel Card

Σειρά σοβαρών ερωτηματικών διερευνά ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (HATTA) που αφορούν στην προστασία των καταναλωτών, στην παραπλανητική διαφήμιση και στη γενικότερη νομιμότητα της λειτουργίας και των όρων […]

Σειρά σοβαρών ερωτηματικών διερευνά ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (HATTA) που αφορούν στην προστασία των καταναλωτών, στην παραπλανητική διαφήμιση και στη γενικότερη νομιμότητα<...> της λειτουργίας και των όρων της νέας κάρτας διακοπών που υπόσχεται στους καταναλωτές διανυκτερεύσεις στην τιμή ενός πρωινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύνδεσμος έχει εδώ και ημέρες αποστείλει επιστολή προς την Περιφέρεια αλλά και το ΞΕΕ ζητώντας πληροφορίες περί της νομιμότητας της Travel Card. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες η Travel Card δεν διαθέτει προς το παρόν άδεια λειτουργίας ως τουριστικό γραφείο ενώ η Περιφέρεια εκφράζει τον προβληματισμό της στο εάν θα προχωρήσει στην έκδοση της.

Ο ΗΑΤΤΑ σε χθεσινό δελτίο τύπου του εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανότητα δημιουργίας δυσάρεστων καταστάσεων, από την χρήση της εν λόγω κάρτας, με θύματα το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, σε ότι αφορά τη προστασία των καταναλωτών, εξετάζοντας τους όρους της συγκεκριμένης κάρτας διακοπών διακρίνει ότι χαρακτηρίζονται από την αοριστία και γενικές αναφορές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σειρά κινδύνων.

Συγκεκριμένα παρατηρείται ότι ο καταναλωτής αγοράζοντας την κάρτα, αγοράζει ένα μέρος του προϊόντος χωρίς να γνωρίζει το τι ακριβώς αυτό περιέχει. Η ακριβής περίοδος που μπορεί να γίνει χρήση της κάρτας για κρατήσεις δωματίων δεν καθίσταται με σαφήνεια εκ των προτέρων γνωστή στο καταναλωτή. Επίσης παραμένει ασαφής και δεν διασφαλίζεται η κράτηση δωματίου.

Τα στοιχεία αυτά δεν αναφέρονται στο διαφημιστικό υλικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για τις δυνατότητες που προσφέρει η κάρτα στο καταναλωτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση, ενώ ήδη έχει αρχίσει να διανέμει το προϊόν της, δεν έχει εξασφαλίσει τις πρέπουσες άδειες.

Ταυτόχρονα διερευνάται το κατά πόσο παραβιάζεται η νομοθεσία περί τιμών των ξενοδοχείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024