Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο HATTA διερευνά και καταγγέλλει την Travel Card

Σπύρος Ζούγρης - 07 Μάρτιος 2003, 00:00

Σειρά σοβαρών ερωτηματικών διερευνά ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (HATTA) που αφορούν στην προστασία των καταναλωτών, στην παραπλανητική διαφήμιση και στη γενικότερη νομιμότητα<...>

της λειτουργίας και των όρων της νέας κάρτας διακοπών που υπόσχεται στους καταναλωτές διανυκτερεύσεις στην τιμή ενός πρωινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύνδεσμος έχει εδώ και ημέρες αποστείλει επιστολή προς την Περιφέρεια αλλά και το ΞΕΕ ζητώντας πληροφορίες περί της νομιμότητας της Travel Card. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες η Travel Card δεν διαθέτει προς το παρόν άδεια λειτουργίας ως τουριστικό γραφείο ενώ η Περιφέρεια εκφράζει τον προβληματισμό της στο εάν θα προχωρήσει στην έκδοση της.

Ο ΗΑΤΤΑ σε χθεσινό δελτίο τύπου του εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανότητα δημιουργίας δυσάρεστων καταστάσεων, από την χρήση της εν λόγω κάρτας, με θύματα το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, σε ότι αφορά τη προστασία των καταναλωτών, εξετάζοντας τους όρους της συγκεκριμένης κάρτας διακοπών διακρίνει ότι χαρακτηρίζονται από την αοριστία και γενικές αναφορές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σειρά κινδύνων.

Συγκεκριμένα παρατηρείται ότι ο καταναλωτής αγοράζοντας την κάρτα, αγοράζει ένα μέρος του προϊόντος χωρίς να γνωρίζει το τι ακριβώς αυτό περιέχει. Η ακριβής περίοδος που μπορεί να γίνει χρήση της κάρτας για κρατήσεις δωματίων δεν καθίσταται με σαφήνεια εκ των προτέρων γνωστή στο καταναλωτή. Επίσης παραμένει ασαφής και δεν διασφαλίζεται η κράτηση δωματίου.

Τα στοιχεία αυτά δεν αναφέρονται στο διαφημιστικό υλικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για τις δυνατότητες που προσφέρει η κάρτα στο καταναλωτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση, ενώ ήδη έχει αρχίσει να διανέμει το προϊόν της, δεν έχει εξασφαλίσει τις πρέπουσες άδειες.

Ταυτόχρονα διερευνάται το κατά πόσο παραβιάζεται η νομοθεσία περί τιμών των ξενοδοχείων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top