Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Για ανυπαρξία πολιτικής στον τουρισμό ενόψει το ενδεχόμενου πολέμου μιλάει η Νέα Δημοκρατία

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Μάρτιος 2003, 00:00

Το έλλειμμα σοβαρότητας της κυβέρνησης του κ. Σημίτη απέναντι στο δυναμικό, αλλά ευάλωτο σε κρίσεις, τουριστικό κλάδο αποδεικνύουν οι<...>

παλινωδίες και οι αντιφατικές εξαγγελίες για μέτρα “θωράκισης” του Ελληνικού Τουρισμού, εν όψει της επικείμενης σύρραξης στο ΙΡΑΚ επισημαίνει ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Ευβοίας Αν. Λιάσκος σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις συνέπειες που ήδη υφίσταται ο Ελληνικός Τουρισμός από το ενδεχόμενο του πολέμου στο Ιράκ.

“Έτσι, ενώ πριν μερικές ημέρες η ηγεσία του ΥΠ.ΑΝ αποφάσισε να εντατικοποιηθεί η διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό με βασικό σύνθημα `ασφαλής χώρα`, στη συνέχεια η ίδια αποφάσισε να `παγώσει` οποιαδήποτε διαφημιστική ενέργεια γιατί `δεν θα έχει αποτελέσματα αυτή τη περίοδο`!!” υπογραμμίζει ο κ. Λιάκος, τονίζοντας ότι “Την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές μας εντείνουν τη διαφημιστική τους εκστρατεία επεκτείνοντάς την σε νέες αγορές εφαρμόζοντας επιθετική πολιτική (π.χ. Τουρκία) και ενισχύοντας ακόμη περισσότερα τα κονδύλια για την προβολή των χωρών τους, ενώ εμείς δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει τη διαφημιστική μας καμπάνια! Η ανυπαρξία κυβερνητικής τουριστικής στρατηγικής και μάλιστα σε περιόδους κρίσης, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τις τουριστικές επιχειρήσεις που ήδη αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συνέπειες εξαιτίας της διεθνούς αβεβαιότητας (ακυρώσεις κρατήσεων, πάγωμα προκαταβολών). Ο Τουριστικός κόσμος έχει χορτάσει πλέον από Κυβερνητικές συσκέψεις και εξαγγελίες μέτρων που στη πράξη είναι `γράμμα κενό`”.

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι απαιτείται σοβαρή και συγκροτημένη στρατηγική αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης στο Τουρισμό με οργανωμένο επικοινωνιακό σχεδιασμό προκειμένου να προστατευθεί η οικονομία των Τουριστικών περιοχών της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top