Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον ελληνικό ξενοδοχειακό τομέα

Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον ελληνικό ξενοδοχειακό τομέα

Tην υλοποίηση, προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα και ευρεία διάδοση στον τουριστικό τομέα της χώρας του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος HOTRES ανέλαβε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός […]

Tην υλοποίηση, προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα και ευρεία διάδοση στον τουριστικό τομέα της χώρας του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος<...> HOTRES ανέλαβε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του καθηγητής Δημοσθένης Αγορής.

Με την εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών, σύμφωνα με τον κ. Αγορή, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους.

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι:

  • Η ανάπτυξη και η υλοποίηση μίας στρατηγικής για την προώθηση των τεχνολογιών ΑΠΕ στον ξενοδοχειακό τομέα σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Η προώθηση και εφαρμογή των τεχνολογιών ΑΠΕ (βιομάζα, φωτοβολταϊκά, γεωθερμικά, ενεργητικά και παθητικά ηλιακά) στον τουριστικό τομέα.
  • Η προώθηση και εφαρμογή των ενεργητικών ηλιακών συστημάτων που έχουν γνωρίσει τεχνολογική ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα ορισμένων χωρών (π.χ. ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την Ισπανία) και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Η συμμετοχή επιχειρηματιών (ιδιοκτήτες τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, κατασκευαστές και προμηθευτές τεχνολογιών ΑΠΕ, διπλωματούχοι μηχανικοί καθώς και τεχνικοί ) για την ανάπτυξη της χρήσης και εφαρμογής των ΑΠΕ στον τουριστικό τομέα.

Το ΚΑΠΕ, έχοντας, ήδη, υλοποιήσει με επιτυχία το κομμάτι που αφορά στην έρευνα αγοράς του ξενοδοχειακού τομέα και έχοντας, βάσει αυτού, προχωρήσει στην παραγωγή ειδικών εργαλείων τεχνικής υποστήριξης – ενημερωτικός φάκελος εφαρμογών για γρήγορη επιλογή εξοπλισμού ΑΠΕ, που συνοδεύεται από ενδεικτικά case studies – είναι, πλέον, έτοιμο να παράσχει πλήρη τεχνική υποστήριξη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σε εθνικό επίπεδο, το ΚΑΠΕ προωθεί την τεχνική υποστήριξη μέσω:

  • Επιτόπιων επισκέψεων σε ξενοδοχειακές μονάδες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τεχνικές αλλά και χρηματοδοτικές δυνατότητες που έχουν προκειμένου να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες ΑΠΕ.
  • Υλοποίηση 10 συνολικά προμελετών εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ, χωρίς καμιά απολύτως επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους.
  • Πραγματοποίηση εθνικής συνάντησης εργασίας τον Ιανουάριο, όπου θα παρουσιαστούν στις ξενοδοχειακές μονάδες οι τρέχουσες τεχνολογίες ΑΠΕ απευθείας από τις Ευρωπαϊκές ενώσεις κατασκευαστών εξοπλισμού.
  • Υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης εφαρμογής (τεχνική και οικονομική υποστήριξη) σε ξενοδοχειακή μονάδα, χωρίς καμιά επιβάρυνση.

Παράλληλα, στα πλαίσια του Προγράμματος HOTRES θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 17 Μαρτίου 2003 Ημερίδα Εργασίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ξενοδόχους και σε επιχειρήσεις (μέλη των Πανευρωπαϊκών Κατασκευαστικών Ενώσεων Τεχνολογιών ΑΠΕ ESIF, EPIA, EUBIA, EGEC, PLEA) που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ.

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν στελέχη ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών (ADEME, AREAN, SODEAN, κ.ά), εκπρόσωποι των Πανευρωπαϊκών Κατασκευαστικών Ενώσεων Τεχνολογιών ΑΠΕ (ESIF, EPIA, EUBIA, EGEC, PLEA), καθώς, επίσης και εκπρόσωποι εθνικών φορέων από το χώρο του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024