Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΑπάντηση της Travel Card προς το ΙΝΚΑ και τον HATTA

Απάντηση της Travel Card προς το ΙΝΚΑ και τον HATTA

Σχετικά με το δελτίο τύπου του ΙΝΚΑ/Υπηρεσία Προστασίας Τουριστών, αλλά και εκείνο του HATTA για την Travel Card και παραμένοντας πάντα στην ουσία τους, οι αρμόδιοι της Travel Card σε […]

Σχετικά με το δελτίο τύπου του ΙΝΚΑ/Υπηρεσία Προστασίας Τουριστών, αλλά και εκείνο του HATTA για την Travel Card<...> και παραμένοντας πάντα στην ουσία τους, οι αρμόδιοι της Travel Card σε ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν τα εξής σε σχέση με την λειτουργία της κάρτας:


  1. Είναι λογικό ότι δεν είναι δυνατόν να αναγράφονται πάνω στην εξωτερική συσκευασία της Travel Card (λόγω χώρου) όλοι οι όροι χρήσης της κάρτας. Πολύ περισσότερο δε οι τιμές και πληροφορίες για όλα τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμά της. Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής μπορεί πριν αγοράσει την κάρτα να απευθυνθεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Travel Card με χρέωση μιας αστικής μονάδας, το οποίο και διαφημίζεται σε όλα τα τηλεοπτικά σποτ.
    Όσον αφορά το θέμα του Internet Site, η Travel Card έχει, ήδη, κατοχυρώσει το domain στα αρχεία του Ελληνικού host master από τις 10/2/2003 και είναι ζήτημα λίγων ημερών για την τελική ενεργοποίηση της δικτυακής της σελίδας.
  2. Όσον αφορά τον αριθμό των ξενοδοχείων με τα οποία είναι συμβεβλημένη η Travel Card θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:
  • Ο συνολικός αριθμός των καταλυμάτων / ξενοδοχείων που υπάρχει μέσα στο βιβλιαράκι της συσκευασίας είναι 272 και όχι 240 όπως λανθασμένα αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ΙΝΚΑ.
  • Η Travel Card έχει συνάψει επιπλέον 300 συμφωνίες με ξενοδοχεία και καταλύματα που θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα κατάλογο που θα κυκλοφορήσει στα σημεία πώλησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Ο σχολιασμός του γεωγραφικού καταμερισμού των ξενοδοχείων δεν έχει λόγο ύπαρξης και δεν καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα του INKA να μπει στην διαδικασία κρίσης αυτού του θέματος. Σε κάθε περίπτωση η Travel Card έχει ικανό αριθμό συμβεβλημένων ξενοδοχείων για να καλύψει την προβλεπόμενη ζήτηση σε 40 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
  • Όσον αφορά τις τιμές θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι το πρωινό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και ότι η μέση τιμή διαμονής με πρωινό κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο είναι 12,50 €. Πιο συγκεκριμένα:
    • Αναφέρεται ρητά στον κατάλογο των ξενοδοχείων ότι οι τιμές είναι τελικές (χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση) και συμπεριλαμβάνουν την τιμή διαμονής με πρωινό κατά άτομο.
    • Ο μέσος όρος κόστους κατά άτομο με πρωινό είναι 12,50 €. Τα 40,00 € αφορούν μόνο ένα ξενοδοχείο 5* το οποίο λειτουργεί και σαν κέντρο θαλασσοθεραπείας και αναφέρεται στην υψηλή τουριστική περίοδο (η τιμή του στην χαμηλή τουριστική περίοδο είναι 25,00 €).

    Παρόλα αυτά παρακαλούμε όσους αμφισβητούν τις συμφωνίες Travel Card με τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον κατάλογο να μας ενημερώσουν προκειμένου να στηρίξουν και την ακρίβεια των ισχυρισμών τους.

  • Όσον αφορά τη διάρκεια χρήσης της κάρτας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
    • Η διάρκεια της κάρτας είναι σταθερή και ξεκινά από 15/1 ως 15/7 (7 μήνες).
    • Δεν αναφέρεται σε καμία διαφήμιση ή άλλη επικοινωνία της Travel Card ότι η κάρτα διαρκεί έξι μήνες αφού η ημερομηνία λήξης δεν εξαρτάται από την ημερομηνία αγοράς της κάρτας.
    • Σε όλες τις διαφημίσεις είναι ευκρινέστατη η κάρτα που αναγράφει την ακριβή διάρκειά της.
    • Παρόλα αυτά και προκειμένου να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή υποψία παραπληροφόρησης από αύριο 7/3/03 όλες οι τηλεοπτικές διαφημίσεις της Travel Card θα αναφέρουν ξεκάθαρα την ημερομηνία λήξης της κάρτας.
    • Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές από την χαμηλή τιμή της κάρτας αλλά και από τις χαμηλές τιμές των προσφερόμενων καταλυμάτων ότι το αρχικό κόστος της κάρτας αποσβένεται με την πρώτη χρήση της.


    Είναι ξεκάθαρο ότι η Travel Card αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν που αλλάζει τα τουριστικά δεδομένα της χώρας μας (επιμήκυνση τουριστικής περιόδου, αύξηση συχνότητας ταξιδιών κ.λπ.) και δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες να απολαμβάνουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές.

    Είναι, επίσης, προφανές ότι η προσπάθεια αυτή θα αντιμετωπίσει πολλές και άδικες αντιδράσεις από το τουριστικό κατεστημένο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα ανάμενε κανείς τέτοιου είδους αντιδράσεις από μια οργάνωση που λειτουργεί για την προστασία του καταναλωτή και που θα έπρεπε να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες κάνοντας πάντα καλόπιστη κριτική και αποφεύγοντας ανακρίβειες, και ατυχείς εκφράσεις.

    Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
    Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

    Ετικέτες
    25/04/2024
    24/04/2024
    23/04/2024
    22/04/2024
    19/04/2024
    18/04/2024