Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκαινιάστηκε το πρώτο ελληνικό τουριστικό υποβρύχιο

Κάλη Δάφνη - 13 Μάρτιος 2003, 00:00

Το πρώτο τουριστικό υποβρύχιο στην Ελλάδα, το «Ατλαντίς Σαντορίνη Ι», εγκαινιάστηκε χθες από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη<...>

, στην προβλήτα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Καλλίνικος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα Eduardo Junco Bonet , και ο δήμαρχος Σαντορίνης Aγγελος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αγγελόπουλος κ.α, ενώ την ιδιοκτήτρια εταιρία «Great Blue Santorini» παρουσίασε ο πρόεδρός της Γιώργος Μητακίδης.
Η ιδιοκτήτρια εταιρία Great Blue Santorini Maritime Co, που εδρεύει στη Σαντορίνη και συστάθηκε από την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, την ισπανική εταιρία Subibor, καθώς και τους επιχειρηματίες Δρ. Γιώργο Μητακίδη (πρόεδρο), Pr. Fernando Aldana, Χαράλαμπο Κελλίδη, Μάκη Κανακάρη (γενικό διευθυντή) και Χαράλαμπο Λευθεριώτη, εγκαινίασε μια σημαντική ελληνο-ισπανική επιχειρηματική συνεργασία, επιλέγοντας ένα τελευταίας τεχνολογίας, ασφαλές και ευρύχωρο υποβρύχιο, ισπανικής κατασκευής.

Το υποβρύχιο καταδύεται στο μοναδικό σε θέαμα βυθό της Καλντέρας σε βάθος 25-30 μέτρων με κλίση έως 15 μοίρες, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό φως για να απολαμβάνουν οι επιβάτες το βυθό. Κάθε καταδυτική “κρουαζιέρα” διαρκεί περίπου μια ώρα και περιλαμβάνει 28 επιβάτες και δυο άτομα που αποτελούν το πλήρωμα. Θα εκτελεί 8-10 διαδρομές ημερησίως από την άνοιξη έως το Σεπτέμβριο.

Το υποβρύχιο, που συνοδεύεται σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του από σκάφος επιφανείας διατηρώντας διαρκή επικοινωνία με αυτό, χαρίζει στους επιβάτες του ένα μοναδικό υποβρύχιο θέαμα, μέσα από τα μεγάλα φινιστρίνια του καθόλη την υποβρύχια διαδρομή του στα διαυγή νερά της Σαντορίνης. Επισημαίνεται ότι το υποβρύχιο καταδύεται απόλυτα αθόρυβα και χωρίς να μολύνει το περιβάλλον.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top