Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λήψη μέτρων από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας

Σπύρος Ζούγρης - 13 Μάρτιος 2003, 00:00

Θέματα θέσπισης κοινών ευρωπαϊκών προτύπων στο πεδίο της ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας και λήψης μέτρων για προστασία των αερολιμένων και αερομεταφορών ενόψει του<...>

ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ απασχόλησαν την  2η Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή. Συμμετείχαν, εκτός από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι Γενικές Γραμματείες των Υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Ένωσης Ελλήνων Αερομεταφορέων και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών .

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

1. Η εφαρμογή του Κοινοτικού Κανονισμού για την θέσπιση κοινών προτύπων στο πεδίο της ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας.
Μεταξύ άλλων ελήφθησαν αποφάσεις για τα εξής:

  • Εκπαίδευση και Πιστοποίηση του Προσωπικού που διενεργεί τους Ελέγχους Ασφαλείας και Πρόσβασης στους Ελληνικούς Αερολιμένες.
  • Στελέχωση των Αερολιμένων και πλήρη Έλεγχο Αποσκευών, Φορτίου και Ταχυδρομείου.
  • Aξονες Δράσεις για την υλοποίηση των στόχων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (όπως, για παράδειγμα, η θέσπιση Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας μέχρι το τέλος Απριλίου, καθώς και η, εντός έξι μηνών, εκπόνηση και εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος Ποιοτικού Ελέγχου της αποτελεσματικότητας του Προγράμματος αυτού).

2. Λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των Αερολιμένων και γενικότερα των αερομεταφορών εν όψει της πιθανότητας έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

  • Προωθήθηκε η επιπλέον προμήθεια 21 ανιχνευτών εκρηκτικών για τον πλήρη έλεγχο των παραδιδομένων αποσκευών.
  • Αποφασίστηκε η αύξηση της αστυνόμευσης στα Ελληνικά Αεροδρόμια σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συζητήθηκαν με το υπουργείο Εσωτερικών οι δυνατότητες άμεσης απόσπασης υπαλλήλων για την ικανοποίηση των ειδικών αναγκών στελέχωσης.
  • Ορίσθηκε διαδικασία που προτάθηκε από την ΕΥΠ για θέματα της αρμοδιότητάς της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top