Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα Δημοκρατία: η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης

Νέα Δημοκρατία: η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης

Στο συμπέρασμα ότι οι υπεύθυνοι για την τουριστική πολιτική δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης που βιώνουν σήμερα οι τουριστικές επιχειρήσεις κατέληξε η Νέα Δημοκρατία…

Ο τουρισμός δεν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και οι υπεύθυνοι για την τουριστική πολιτική δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης που<...> βιώνουν σήμερα οι τουριστικές επιχειρήσεις. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Νέα Δημοκρατία μετά την συνάντηση και συζήτηση του προέδρου της Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «Οι κακές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2002, με μείωση των αφίξεων κατά 5% και των τουριστικών εσόδων κατά 10% και πλέον, δεν ανησύχησε την κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει με άμεσα μέτρα και τη σημερινή κρίση που πλήττει τον τουρισμό μας με κίνδυνο για μειωμένες αφίξεις και εισόδημα της τάξης του 20 – 30% καθώς και τραγικές επιπτώσεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του 2003. Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για σχέδια και συζητήσεις όσον αφορά την διαφημιστική καμπάνια και την μείωση των υπερβολικών τελών προσέγγισης και χρήσης αεροδρομίων. Αν και βρισκόμαστε στον 4ο χρόνο υλοποίησης του Γ` Κ.Π.Σ μόλις τώρα προκηρύσσονται τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας που αφορούν τον τουρισμό. Στην κρίση με άλλα λόγια, “σφυρίζει αδιάφορα”. Για άλλη μια φορά, καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε υλοποίηση διαφημιστικού προγράμματος, σε μέτρα ανακούφισης του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις από το πάγωμα των προκαταβολών, την άμεση μείωση των πανάκριβων τελών του αεροδρομίου μας και την απλοποίηση και γρήγορη αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων για την ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄Κ.Π.Σ. Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κάποιες πολιτικές αναβάθμισης της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας του Τουριστικού μας προϊόντος».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024