Τελευταία νέα
ΑρχικήΞέσπασμα Αντωνίου (ΗΑΤΤΑ) για το αποτέλεσμα της έρευνας του ΙΤΕΠ

Ξέσπασμα Αντωνίου (ΗΑΤΤΑ) για το αποτέλεσμα της έρευνας του ΙΤΕΠ

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας του ΙΤΕΠ, «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, και οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό», που έγινε χθες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Αντωνίου, […]

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας του ΙΤΕΠ, «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004<.>, και οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό», που έγινε χθες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Αντωνίου, πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ, εξέφρασε την αντίθεση του στο αποτέλεσμα της έρευνας.
Σύμφωνα με την έρευνα και το υπογράφοντα της κ. Παπανίκο, υπάρχει επάρκεια στις κλίνες της Αθήνας και της Αττικής, όχι μόνο για την συνηθισμένη ζήτηση αλλά και για τις περιόδους εξαιρετικής ζήτησης, όπως αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο κ. Παπάνικος ανέφερε σαν παράδειγμα το Σίδνεϊ όπου υπάρχουν 35.000 δωμάτια, αριθμός που συμπίπτει με τα δωμάτια που υπάρχουν στην Αττική.
Σε σχετική ερώτηση του κ. Αντωνίου, ο κ. Παπανίκος απέφυγε να απαντήσει προφασιζόμενος την ανάγκη για την λήξη της παρουσίασης. Ο κ. Αντωνίου όμως επέμενε για το πως είναι δυνατό να περιμένουμε 150.000-200.000 τουρίστες τις μέρες των αγώνων και να καλύπτουμε την ζήτηση με 70.000 κλίνες, και μάλιστα με κλίνες αμφισβήτου ποιότητας.
Υπάρχουν φώναξε ο κ. Αντωνίου διαφωνίες και οι έρευνες θα πρέπει να είναι πιο αντικειμενικές.
Διαφωνία είχε επίσης και ο Δρας Περικλής Λύτρας, πρόεδρος της Ελληνικής Τουριστικής Δημοσιογραφικής Εταιρίας (ΕΤΔΕ) σχετικά με το εύρος της έρευνας, μιας και αυτή καλύπτει μόνο τις οικονομικές επιπτώσεις και όχι τις επιπτώσεις γενικά όπως αναφέρεται στον τίτλο. Επίσης, δεν καλύπτει ανέφερε ο κ. Λύτρας τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, που επίσης αναφέρεται στον τίτλο, αλλά τις επιπτώσεις στον τουρισμό και ειδικότερα τα ξενοδοχεία μόνο της Αθήνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024