Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων ζητούν οι ξενοδόχοι

Αμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων ζητούν οι ξενοδόχοι

Ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της τελευταίας πενταετίας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΞ…

Τα δυο τελευταία χρόνια η διεθνής τουριστική αγορά δοκιμάζεται από μια σειρά αρνητικών συγκυριών<...>. Ο επικείμενος πόλεμος στο Ιράκ, επιτείνει την κρίση με αποτέλεσμα ο ελληνικός τουρισμός να βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της τελευταίας πενταετίας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ΠΟΞ.

Οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις της τελευταίας διετίας έχουν δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις. Τα οικονομικά των αεροπορικών εταιριών των tour operators και των τουριστικών γραφείων επλήγησαν σημαντικά και το πρόβλημα μετακυλύεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας μας. Η αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά και η αδυναμία εκτίμησης της καταναλωτικής συμπεριφοράς των τουριστών, έδωσε την ευκαιρία στους πράκτορες να μην πληρώνουν τις συνήθεις προκαταβολές και επιπλέον ζητούν σημαντικές μειώσεις τιμών.

Η παρούσα κρίση βρίσκει την ελληνική ξενοδοχία οικονομικά εξουθενωμένη, τη στιγμή που οφείλει να επενδύσει σε προγράμματα εκσυγχρονισμού, ώστε να απορροφήσει τους πόρους του Γ’ ΚΠΣ που λιμνάζουν ανεκμετάλλευτοι και να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να επεξεργαστεί σε στενή συνεργασία μαζί μας και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή δέσμη μέτρων που θα διασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες προκλήσεις τονίζουν οι ξενοδόχοι.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να κινούνται προς τις εξής κατευθύνσεις:

  • Εξασφάλιση επαρκών πόρων για προβολή, διαφήμιση και συνδιαφήμιση, μόλις οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν.
  • Λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα διασφαλίσουν την απασχόληση στη διάρκεια της κρίσης.
  • Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του τουριστικού πακέτου.
  • Βελτίωση των όρων επιχορήγησης επενδύσεων εκσυγχρονισμού.

«Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση που έχει αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης θα δράσει αυτή τη φορά γρήγορα και αποτελεσματικά, στηρίζοντας αποφασιστικά το μεγαλύτερο τομέα παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024