Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΕπείγουσα ταξιδιωτική οδηγία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Επείγουσα ταξιδιωτική οδηγία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξαιτίας των κρουσμάτων άτυπης πνευμονίας που αναφέρθηκαν στη νοτιοανατολική Ασία…

Με βάση τα 150 κρούσματα άτυπης πνευμονίας και συγκεκριμένα της ασθένειας Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) που αναφέρθηκαν<...> την προηγούμενη εβδομάδα στη νοτιοανατολική Ασία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία.

Τα κρούσματα έχουν εμφανισθεί στον Καναδά, την Κίνα, τον Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, και το Βιετνάμ. Το Σάββατο, ένας άρρωστος επιβάτης και οι συνεπιβάτες του που ταξίδευαν από τη Νέα Υόρκη προς τη Φρανκφούρτη απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο τους και οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο. Λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της νόσου σε πολλές χώρες ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ. Gro Harlem Brundtland ανακοίνωσε ότι “το σύνδρομο SARS είναι απειλή για την παγκόσμια υγεία. Ο κόσμος πρέπει να δουλέψει μαζί για να βρεθεί η θεραπεία και να σταματήσει η εξάπλωση. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για συμβουλές περιορισμού των ταξιδιών προς οποιοδήποτε προορισμό. Όμως, σε απάντηση στην ανησυχία των κυβερνήσεων, των αεροπορικών εταιριών, των γιατρών, και των ταξιδιωτών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει οδηγίες προς τους ταξιδιώτες, τις αεροπορικές εταιρίες και τα πληρώματά τους να είναι σε ετοιμότητα, όταν παρατηρήσουν τα συμπτώματα της ασθένειας”.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας υπό την προεδρία του υπουργού Κώστα Στεφανή, σχετικά με το σύνδρομο SARS ανακοινώθηκε ότι:

  1. Δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό στη χώρα μας. Η επιδημιολογική εστία του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας βρίσκεται σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας (Κίνα, Χόνγκ Κονγκ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ). Τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί από άλλες χώρες είναι σποραδικά και σχετίζονται με ταξίδια στη νοτιοανατολική Ασία ή με επαφή με άτομα που έχουν εκδηλώσει τη νόσο.
  2. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την επιδημιολογική επιτήρηση και διάγνωση της νόσου.
  3. Έχουν δοθεί οδηγίες στους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς για την αντιμετώπιση περιστατικών, εφόσον αυτά παρουσιαστούν.
  4. Το υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας μέσω του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) είναι σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς και Υπηρεσίες και ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη και αντιμετώπιση του προβλήματος.
  5. Συνιστάται, σύμφωνα με οδηγίες Διεθνών Οργανισμών, η αναβολή των μη αναγκαίων ταξιδιών, στις παραπάνω ενδημικές περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας. Εφόσον καταστεί αναγκαίο να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή με άτομα που έχουν εκδηλώσει τη νόσο.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024