Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συμμετοχή της Κύπρου στο Κοινοτικό Πρόγραμμα δράσης «Πολιτισμός 2000»

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Μάρτιος 2003, 00:00

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη συμμετοχή της Κύπρου στο Κοινοτικό Πρόγραμμα Δράσης «Πολιτισμός 2000» υπέγραψε <...>

ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέσβης Θεόφιλος Β. Θεοφίλου στις Βρυξέλλες. Eκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Μνημόνιο υπέγραψε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού Νikolaus G. van der Pas.

Το Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2000» αποσκοπεί στη δημιουργία κοινού πολιτιστικού χώρου μέσα από την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου και της γνώσης της ιστορίας, της δημιουργίας, της διάδοσης του πολιτισμού και της κινητικότητας των καλλιτεχνών και των έργων τους, της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, των νέων μορφών πολιτιστικής έκφρασης καθώς και του κοινωνικού ρόλου που διαδραματίζει ο πολιτισμός. Το πρόγραμμα υποστηρίζει, επίσης, σχέδια διακρατικής συνεργασίας, και όσον αφορά την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση, είναι απαραίτητο όπως υπάρχει συνεργασία με τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται ότι η εξαγγελία και υποβολή προτάσεων του προγράμματος για το 2003 έχει ολοκληρωθεί και για το 2004 η εξαγγελία προτάσεων θα γίνει το Μάιο 2003. Η θεματική ενότητα για το 2004 θα είναι η πολιτιστική κληρονομιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top