Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΧρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τα ξενοδοχεία

Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τα ξενοδοχεία

Την αιολική ενέργεια, τα φωτοβολταϊκά συστήματα, τους ηλιακούς συλλέκτες θερμότητας, την εκμετάλλευση των γεωθερμίας και την χρήση της βιομάζας πρότεινε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Πατέλλης κατά […]

Την αιολική ενέργεια, τα φωτοβολταϊκά συστήματα, τους ηλιακούς συλλέκτες θερμότητας, την εκμετάλλευση των γεωθερμίας και την χρήση της βιομάζας πρότεινε<...> στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Πατέλλης κατά την ομιλία του στην ημερίδα με θέμα την «Τεχνική Υποστήριξη στην Τουριστική Βιομηχανία με τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» που διοργανώθηκε από το ΚΑΠΕ με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Η σπουδαιότητα που αποδίδει και η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της διαχείρισης της ενέργειας αντανακλάται και στα ειδικά προγράμματα με στόχο την πραγματοποίηση σχετικών έργων από τις επιχειρήσεις , που εφαρμόζονται και στη χώρα μας, όπως είναι το πρόγραμμα Hotres στο πλαίσιο του Altener που υλοποίησε το ΚΑΠΕ.

Στην ημερίδα τονίσθηκε η δυνατότητα που παρέχεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να επιχορηγηθούν με ποσοστό από 25% – 40%, ή να τύχουν φοροαπαλλαγών, βάσει του αναπτυξιακού νόμου 2601/98, για έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και με ποσοστό 40% ή φοροαπαλλαγή 100% για έργα παραγωγής ηλεκτρισμού από ήπιες μορφές ενέργειας όπως η αιολική, η υδροηλεκτρική, η ηλιακή, και η γεωθερμική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024