Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πρόγραμμα προβολής του Τουρισμού Πόλης και Γαστρονομίας από τον ΕΟΤ

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Μάρτιος 2003, 00:00

Στα πλαίσια του Μέτρου 5.3 και της δράσης 5,3.1 παρουσιάσθηκαν από τον ΕΟΤ τα προγράμματα Προώθηση και Προβολή του Τουρισμού Πόλης, και Προώθηση και Προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας...

Στα πλαίσια του Μέτρου 5.3 και της δράσης 5,3.1 που αφορά τα σχέδια τουριστικής προβολής του ΕΟΤ, που τελούν σε συνέργια με ανάλογα σχέδια του Ιδιωτικού Τομέα, παρουσιάσθηκαν τα προγράμματα<...>

Προώθηση και Προβολή του Τουρισμού Πόλης, και Προώθηση και Προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας ύψους 280.000 ευρώ και 300.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Η δράση 5.3.1 αποσκοπεί στην ενίσχυση της παρουσίας της χώρας στις τουριστικές αγορές της, στην αξιοποίηση νέων αγορών ή τμημάτων αγορών και στη σταδιακή δραστηριοποίηση και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις ευθύνες και στο κόστος της τουριστικής προβολής.

Προϋπόθεση  της υλοποίησης της δράσης αυτής είναι τα σχέδια προβολής του ΕΟΤ να προωθούνται από τον Ιδιωτικό Τομέα  ή να χρηματοδοτούνται παράλληλα από αυτόν. Τα εν λόγω σχέδια  εξειδικεύουν και συμπληρώνουν το υλοποιούμενο “Marketing Plan” της χώρας και αφορούν σε συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα, που απευθύνονται σε «τμήματα» αγορών (π.χ. προϊόντα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δράσεις προσέλκυσης εξειδικευμένης πελατείας θεματικού τουρισμού, όπως πχ ο θρησκευτικός Τουρισμός, ο Τουρισμός Πόλης, η Γαστρονομία κ.λπ) Διευκρινίζεται, συνεπώς ότι ο ΕΟΤ θα χρηματοδοτεί ως δημόσιες επενδύσεις ενέργειες προβολής, που θα είναι διακριτές και αυτόνομες ανά σχέδιο προβολής. Στα σχέδια προβολής είναι δυνατόν να εντάσσονται.

  • ενέργειες άμεσης διαφήμισης προς τον καταναλωτή
  • προς τις  επιχειρήσεις, που διακινούν τουρίστες (ζήτηση) (πχ Τ.Ος, ταξιδιωτικά γραφεία κλπ), ενέργειες δημοσίων σχέσεων, ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων ή πωλητών με το συγκεκριμένο κατά περίπτωση θεματικό προϊόν, έκδοση εντύπων, συνέδρια, συμμετοχή σε εκθέσεις κ.λπ.

Ο ΕΟΤ προτίθεται να προωθήσει την ένταξη στη δράση 5.3.1 του ΕΠΑΝ ως διακριτού έργου του Προγράμματος Προβολής του Τουρισμού Πόλης (Αστικού Τουρισμού), με υποέργα τις επί μέρους ενέργειες προβολής,  που ο ίδιος θα επιλέξει να αναλάβει στα πλαίσια της εφαρμογής σχεδίων προβολής Τουρισμού Πόλης, που θα του υποβληθούν από τον Ιδιωτικό Τομέα  ή και θα χρηματοδοτηθούν από τον Ιδιωτικό Τομέα.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στις προτάσεις δύνανται να επεκτείνονται χρονικά ή να είναι επαναλαμβανόμενες, από την έγκρισή τους και μέχρι το τέλος του προγράμματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top