Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Απρίλιος 1999, 00:00

Παρουσιάστηκε χθες, από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-ΙΤΕΠ, η έρευνα του κ. Γρηγόρη Παπανίκου, προέδρου του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας η οποία αναλύει τις οικονομικές επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004<.>

.
Η έρευνα περιέχει και την εμπειρία των άλλων πόλεων όπου έχουν διεξαχθεί Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, αναλύει την διεθνή τουριστική ζήτηση, και το καυτό θέμα των καταλυμάτων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανίκου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών κλινών, και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αναβάθμιση των κατηγοριών. Το ζήτημα είναι να υπάρξει αναβάθμιση μέσα στην ίδια την κατηγορία, και κάθε κατηγορία να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και ανάλογες με τα standards της.
Οι επιδράσεις από την διεξαγωγή των Αγώνων, θα υφίστανται μέχρι το 2011 και αναμένεται αύξηση των ξενοδοχείων της Αττικής και της χώρας, στο κοντινό μέλλον. Για την Αττική υπολογίζεται, μέχρι το 2004, οι κλίνες να φθάσουν τις 85.000.
Τα τελευταία χρόνια όπως ανέφερε ο κ.Παπανίκου, έχουν κλίσει περίπου 90 ξενοδοχεία στην Αττική και γενικά παρατηρείται μία μείωση του αριθμού των κλινών. Τα ξενοδοχεία αυτά εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσουν και επίσης αναμένονται, όπως είναι φυσικό, να λειτουργήσουν και ξενοδοχεία στην περιοχή του αεροδρομίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top