Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τέσσερις επιτροπές θα χειριστούν τις ενέργειες αντίδρασης στην τουριστική κρίση

Σπύρος Ζούγρης - 19 Μάρτιος 2003, 00:00

Τέσσερις επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του ιδιωτικού τομέα, θα χειριστούν τις ποικίλες μορφές αντίδρασης, σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, στην κρίση του τουρισμού λόγω του πολέμου στο Ιράκ...

Τέσσερις επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του ιδιωτικού τομέα, θα χειριστούν τις ποικίλες μορφές αντίδρασης, σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, στην κρίση του τουρισμού<...>

λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Η πολιτική αυτή αποφασίστηκε σε σύσκεψη στον ΕΟΤ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου.

Συγκεκριμένα οι επιτροπές που θα δημιουργηθούν θα είναι αρμόδιες για τα εξής θέματα:

  • Α) Την κατάρτιση, τον προγραμματισμό και την προώθηση προγραμμάτων co-op συνδιαφήμισης που θα προωθήσει ο ΕΟΤ μαζί με tour operators του εξωτερικού μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Ιράκ (βασικά μετά τη λήξη του επερχόμενου πολέμου). Ήδη, αυτά τα προγράμματα έχουν συζητηθεί με ξένους tour operators. Ευκαιρία για σειρά τέτοιων συναντήσεων είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος με μεγάλους Γερμανούς T.Os στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο. Όπως έχει τονίσει ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, θα καταβληθεί κοινή διαφημιστική προσπάθεια στις ξένες αγορές, ώστε να καλυφθεί το όποιο χαμένο έδαφος λόγω χρονικής μετάθεσης των κρατήσεων.
  • Β) Τις ποικίλες προωθητικές ενέργειες και την εξειδικευμένη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, παράλληλα και επιπρόσθετα από την προγραμματισμένη καμπάνια του ΕΟΤ, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της τελευταίας, κυρίως μετά τον πόλεμο.
  • Γ) Την εντατικοποίηση των ενεργειών δημοσίων σχέσεων και παράλληλων ενεργειών, ιδίως των επαφών με τον τουριστικό Τύπο και άλλους παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Ένας από τους βασικούς στόχους αυτών των ενεργειών αναμένεται ότι θα είναι η προβολή της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού.
  • Δ) Την εξέταση αιτημάτων συνέργιας, συμμετοχής στην καμπάνια και ενίσχυσης συλλόγων και ιδιωτικών φορέων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ανωτέρω επιτροπές θα βρίσκονται επικεφαλής –μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του HATTA Γιάννης Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Τριαντάφυλλος Βενετόπουλος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γεράσιμος Φωκάς και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Σταύρος Ανδρεάδης αντίστοιχα.

Η δημιουργία, πάντως, των επιτροπών, -αν και είναι ένα αναμφισβήτητα θετικό μέτρο- δεν μπορεί να εξασφαλίσει, από μόνη της, την αποτελεσματική χάραξη και εφαρμογή μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης στο τουρισμό λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Η πρόσφατη δημιουργία αντίστοιχης επιτροπής κρίσης δεν επέφερε αποτελέσματα, αφού οι όποιες προτάσεις της, τελικά, δεν εφαρμόστηκαν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top