Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ. Λεβέντης: Να είστε εκεί κ. Νομάρχα…

Κ. Λεβέντης: Να είστε εκεί κ. Νομάρχα…

Ο συντονισμός σε πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής που είναι απαραίτητο να ληφθούν, λόγω της κρίσης που θα προκύψει από την επίθεση στο Ιράκ θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης στη πρώτη […]

Ο συντονισμός σε πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής που είναι απαραίτητο να ληφθούν, λόγω της κρίσης που θα προκύψει από την<…> επίθεση στο Ιράκ θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης στη πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης με επιστολή του προς τον νομάρχη Μαγνησίας Γιάννη Πρίντζο, η οποία κοινοποιήθηκε στην πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ιουλία Μαντέλου-Νησιώτου και τον πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυριάκο Μήτρου, τονίζει την σημασία της παρουσίας τους στην εν λόγω συνεδρίαση και σκιαγραφεί την υφιστάμενη κατάσταση ως εξής:

«Η τωρινή κρίση που διέρχεται ο τουρισμός παγκοσμίως είναι η πρώτη κρίση τέτοιου μεγέθους μετά το 1991 και τον πόλεμο του Κόλπου, ενώ η τάση που επικρατεί διεθνώς προκειμένου να διασωθεί κάπως η κατάσταση είναι η υποχώρηση της ποιότητας έναντι της χαμηλής τιμής. Επιπροσθέτως, οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις της τελευταίας διετίας έχουν δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Τα οικονομικά των αεροπορικών εταιριών των tour operators και των τουριστικών γραφείων επλήγησαν σημαντικά και το πρόβλημα μετακυλύεται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Η αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά και η αδυναμία εκτίμησης της καταναλωτικής συμπεριφοράς των τουριστών, έδωσε την ευκαιρία στους πράκτορες να μην πληρώνουν τις συνήθεις προκαταβολές και επιπλέον ζητούν σημαντικές μειώσεις τιμών.

Η παρούσα κρίση βρίσκει την τοπική ξενοδοχία οικονομικά εξουθενωμένη, τη στιγμή που οφείλει να επενδύσει σε προγράμματα εκσυγχρονισμού, ώστε να απορροφήσει τους πόρους του Γ’ ΚΠΣ που λιμνάζουν ανεκμετάλλευτοι και να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο Νομός Μαγνησίας, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία πρόσβασης, αφού διαθέτει αφ’ ενός το χερσαίο τμήμα το οποίο εξυπηρετείται τόσο από το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, αλλά και από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κι αφ’ ετέρου το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων, που εξυπηρετούνται κυρίως από πτήσεις charter που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου ( Απρίλιο – Οκτώβριο) στο Αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, θα πρέπει να επεξεργαστεί σε στενή συνεργασία μαζί μας και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή δέσμη μέτρων που θα διασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες προκλήσεις.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να κινούνται προς τις εξής κατευθύνσεις:

  • Εξασφάλιση επαρκών πόρων για προβολή, διαφήμιση και συνδιαφήμιση, μόλις οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν.
  • Λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα διασφαλίσουν την απασχόληση στη διάρκεια της κρίσης.»
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024