Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

"Ευρωδάνειο"για την αναδόμηση της LTU

Κάλη Δάφνη - 20 Μάρτιος 2003, 00:00

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την άδειά της για την δανειοδότηση της αεροπορικής εταιρίας LTU<...>

, Lufttransport Unternehmen GmbH με στόχο την εφαρμογή σχεδίου αναδόμησης της εταιρίας, ώστε μέχρι το 2004 να παρουσιάζει κερδοφορία.

Το ύψος των δανείων που θα λάβει η LTU από δύο Τράπεζες είναι 100 εκατ. ευρώ, και θα πρέπει να έχουν ξεπληρωθεί ολοκληρωτικά το αργότερο μέχρι το 2009. Η οικονομική κατάσταση της LTU είναι σε κρίσιμη φάση, ιδίως μετά την πτώχευση της Swissair, που ήταν και βασικός της μέτοχος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “έδωσε το πράσινο φως” με βάση την αρχή “πρώτη φορά, τελευταία φορά”, αφού η LTU, ή οποιαδήποτε άλλη θυγατρική της εταιρία, δεν έχουν ποτέ λάβει παρόμοια βοήθεια, και η Γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα χορηγηθεί παρόμοια βοήθεια ποτέ ξανά στην LTU.

Το σχέδιο της αναδιαμόρφωσης της εταιρίας προβλέπει να γίνουν μειώσεις στον αριθμό των επιβατών που θα μεταφέρει η LTU, αφού η εταιρία θα διαθέτει τώρα μόνο 24 αεροπλάνα αντί τα 35 που είχε το 2000. Το ύψος της βοήθειας είναι περιορισμένο, ώστε να μην διαθέτει η LTU τα απαραίτητα ποσά για να κάνει επιθετικές εμπορικές πράξεις σε βάρος των ανταγωνιστών της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top