Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες“Ευρωδάνειο”για την αναδόμηση της LTU

“Ευρωδάνειο”για την αναδόμηση της LTU

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την άδειά της για την δανειοδότηση της αεροπορικής εταιρίας LTU, Lufttransport Unternehmen GmbH με στόχο την εφαρμογή σχεδίου αναδόμησης της εταιρίας, ώστε μέχρι το 2004 να […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την άδειά της για την δανειοδότηση της αεροπορικής εταιρίας LTU<...>, Lufttransport Unternehmen GmbH με στόχο την εφαρμογή σχεδίου αναδόμησης της εταιρίας, ώστε μέχρι το 2004 να παρουσιάζει κερδοφορία.

Το ύψος των δανείων που θα λάβει η LTU από δύο Τράπεζες είναι 100 εκατ. ευρώ, και θα πρέπει να έχουν ξεπληρωθεί ολοκληρωτικά το αργότερο μέχρι το 2009. Η οικονομική κατάσταση της LTU είναι σε κρίσιμη φάση, ιδίως μετά την πτώχευση της Swissair, που ήταν και βασικός της μέτοχος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “έδωσε το πράσινο φως” με βάση την αρχή “πρώτη φορά, τελευταία φορά”, αφού η LTU, ή οποιαδήποτε άλλη θυγατρική της εταιρία, δεν έχουν ποτέ λάβει παρόμοια βοήθεια, και η Γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα χορηγηθεί παρόμοια βοήθεια ποτέ ξανά στην LTU.

Το σχέδιο της αναδιαμόρφωσης της εταιρίας προβλέπει να γίνουν μειώσεις στον αριθμό των επιβατών που θα μεταφέρει η LTU, αφού η εταιρία θα διαθέτει τώρα μόνο 24 αεροπλάνα αντί τα 35 που είχε το 2000. Το ύψος της βοήθειας είναι περιορισμένο, ώστε να μην διαθέτει η LTU τα απαραίτητα ποσά για να κάνει επιθετικές εμπορικές πράξεις σε βάρος των ανταγωνιστών της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024