Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙΑΤΑ: Προετοιμασμένη η αεροπορική βιομηχανία

ΙΑΤΑ: Προετοιμασμένη η αεροπορική βιομηχανία

Μπροστά στον πόλεμο στο Ιράκ, η αεροπορική βιομηχανία είναι καλά προετοιμασμένη και έχει πάρει όλα τα μέτρα προστασίας

Μπροστά στον πόλεμο στο Ιράκ, η αεροπορική βιομηχανία είναι καλά προετοιμασμένη και έχει<...> πάρει όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε όλοι οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα, δήλωσε η IATA.

“Τα αεροπλάνα τριγύρω από την εμπόλεμη περιοχή έχουν αλλάξει πορεία πτήσης σύμφωνα με τα εναλλακτικά σχέδια πτήσης που έχει σχεδιάσει η IATA και το ICAO (International Civil Aviation Organisation), μαζί με τις διάφορες κυβερνήσεις, πολύ πριν τον πόλεμο”, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της IATA Giovanni Bisignani.

Οι περίπου 150 πτήσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό, μιας και ούτως ή άλλως πετούν αρκετά πιο βόρεια από την εμπόλεμη ζώνη. Οι επιβάτες για τον Περσικό Κόλπο, όμως, θα ταξιδεύουν τουλάχιστον μια ώρα παραπάνω μέσω των εναλλακτικών δρόμων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Travel Daily News, οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας για τον Περσικό Κόλπο, έχουν αλλάξει πορεία και τα αεροπλάνα πετούν μέσω της Σαουδικής Αραβίας, της Ερυθράς Θάλασσας, και της Αιγύπτου. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ασφάλεια των πτήσεων.

Ο αεροπορικός κλάδος είναι καλά προετοιμασμένος, ώστε να μπορεί να επιβιώνει στις δύσκολες καταστάσεις που όλο και πληθαίνουν τελευταία. “Η IATA συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις ώστε να εφαρμόσει κάθε επιπλέον μέτρο που μπορεί να χρειαστεί για ασφάλεια. Μια ειδική ομάδα της IATA εργάζεται σε 24ωρη βάση για την σωστή εφαρμογή των εναλλακτικών σχεδίων”, πρόσθεσε ο κ. Bisignani.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024