Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανοίγει σήμερα η Μεγάλη Βρεταννία

Κάλη Δάφνη - 21 Μάρτιος 2003, 00:00

Σήμερα, ύστερα από ενάμιση χρόνο διακοπής λειτουργίας λόγω ανακαίνισης, ανοίγει και πάλι τις πύλες του το ιστορικό ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”, πλήρως<...>

ανανεωμένο, με κόστος εργασιών που ξεπέρασε τα 70 εκατ. ευρώ.

Μετά την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας Λάμψα ΑΕ από τον όμιλο Hyatt Regency Ξενοδοχειακή και Τουριστική, αποφασίστηκε η εκ βάθρων ανακαίνισή του. Η Λάμψα ΑΕ, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου από το 1874, υπέγραψε ανανέωση του συμβολαίου της με την Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc για άλλα 25 χρόνια.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 290 δωμάτια, 35 σουίτες (μια προεδρική και μια βασιλική), ενώ αρχικά θα επαναλειτουργήσει με 224 δωμάτια και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν στο τέλος Μαΐου. Πλήρως ανανεωμένα είναι το GB Corner, που θα λειτουργήσει ως brasserie, το Alexander Bar και το café restaurant Winter Garden. Το Pool Bar και το εστιατόριο Athens Panorama θα λειτουργήσουν στα τέλη Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Grand Ballroom διασπάται σε τρεις μικρότερες, η Golden Room σε τέσσερις μικρότερες, ενώ υπάρχουν ακόμα τρεις, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, για επαγγελματικά συμβούλια και συνέδρια. Καινοτομία της επένδυσης αποτελεί το κέντρο SPA που θα λειτουργήσει κι αυτό στο τέλος Μαΐου με 11 ειδικά δωμάτια, ενώ θα υπάρχει επίσης εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και γυμναστήριο.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου ανέλαβε ο αρχιτέκτων Παντελής Μασουρίδης, την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη τα γραφεία ΛΔΚ και Π.Καμρινός-Σύμβουλοι Μηχανικοί και τη στατική μελέτη το γραφείο Β.Δ Λέζος.

Οι εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου εκτελέστηκαν από την τεχνική εταιρία ΕΛΤΑΕΚ, η οποία έχει την διοίκηση όλου του έργου, από τον συντονισμό των μελετών έως την παράδοση του ξενοδοχείου προς λειτουργία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top