Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜέτρα τόνωσης του τουρισμού λαμβάνει η Κύπρος

Μέτρα τόνωσης του τουρισμού λαμβάνει η Κύπρος

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράστης για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία από τον πόλεμο στο Ιράκ, που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, και μέτρα για την τόνωση του τουρισμού…

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράστης για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία από τον πόλεμο στο Ιράκ, που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, και μέτρα για <...>την τόνωση του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Μάρκος Κυπριανού, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκης Κεραυνός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα στον τομέα του τουρισμού:

1. Διάθεση προς τον ΚΟΤ επιπρόσθετου κονδυλίου ύψους 7,0 εκ. λιρών Κύπρου, πέραν του ήδη εγκεκριμένου προϋπολογισμού για ενίσχυση και εντατικοποίηση της εκστρατείας διαφήμισης, προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου:

  • Κοινές διαφημιστικές ενέργειες με οργανωτές ταξιδίων και άλλα μέτρα στήριξης των δραστηριοτήτων προβολής που θα αναλάβουν οι εν λόγω οργανωτές ταξιδίων για την Κύπρο.
  • Ακόμη, η δραστηριότητα προβολής θα περιλαμβάνει τη φιλοξενία και ξενάγηση στην Κύπρο δημοσιογράφων και στελεχών ταξιδιωτικών γραφείων κατά την περίοδο ύφεσης, με στόχο να καταδειχθεί ότι η Κύπρος, εκτός από ένας ελκυστικός προορισμός, είναι συνάμα και ασφαλής τουριστικός προορισμός που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.
  • Γενική διαφημιστική εκστρατεία αμέσως μετά τον τερματισμό του πολέμου για τόνωση της τουριστικής ζήτησης για την Κύπρο.

2. Αναστολή της είσπραξης των τελών προσγείωσης και του επιβατικού τέλους (£8 κατά κεφαλήν) για τις ακόλουθες περιόδους:

  • από 1η Απριλίου 2003 μέχρι 30η Ιουνίου 2003 , και
  • από 1η Νοεμβρίου 2003 μέχρι 31η Μαρτίου 2004, για ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.

3. Η απώλεια εσόδων, σύμφωνα με υπολογισμούς του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας που βασίζονται πάνω στα δεδομένα του 2002, ανέρχεται σε 2.000.000 λίρες Κύπρου περίπου για τα τέλη προσγείωσης και 14.000.000 λίρες Κύπρου περίπου, για το τέλος επιβίβασης.

4. Προώθηση του κοινωνικού και μαθητικού τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και ενθάρρυνση του εσωτερικού τουρισμού μέσω του Κεντρικού Ταμείου Αδειών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο ύφεσης. Ενθάρρυνση των ξενοδόχων για την παροχή ειδικών πακέτων για τον εσωτερικό τουρισμό.

5. Δρομολόγηση ναυλωμένων πτήσεων από Ισραήλ και Ελλάδα για συγκεκριμένη περίοδο ώστε να μειωθεί το κόστος του τουριστικού πακέτου και να τονωθεί η ζήτηση.

6. Ενέργειες ώστε να αποτραπούν λανθασμένες εντυπώσεις ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται στη ζώνη πολέμου. Οι ενέργειες αυτές που δεν συνεπάγονται οποιαδήποτε δαπάνη στρέφονται:

  • Στα κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης
  • Στους ξένους ανταποκριτές που έχουν ως βάση την Κύπρο
  • Στα τηλεοπτικά κανάλια διεθνούς εμβέλειας

7. Διπλωματικές επαφές του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε η Κύπρος να μην περιληφθεί στη ζώνη κινδύνου με άμεση επίπτωση την αύξηση των ασφαλίστρων για τα αεροπλάνα. Οι εν λόγω ενέργειες, οι οποίες δεν συνεπάγονται οποιαδήποτε δαπάνη, έχουν δύο άξονες:

  • Οι πρέσβεις της Κύπρου στο εξωτερικό προς τα οικεία υπουργεία Εξωτερικών της χώρας όπου είναι διαπιστευμένοι.
  • Το υπουργείο Εξωτερικών προς τους Πρέσβεις χωρών που θεωρούνται κλειδιά στο θέμα του πολέμου.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024