Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση η "Μεγάλη Βρεταννία"

Κάλη Δάφνη - 24 Μάρτιος 2003, 00:00

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η Αθήνα εάν ο πόλεμος διαρκέσει πάνω από τρεις εβδομάδες επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής<...>

του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”, John Lagos. Αναφερόμενος δε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ανακοίνωσε ότι το 80% των δωματίων του ξενοδοχείου έχει ήδη δεσμευτεί στον “Αθήνα 2004”, ενώ το υπόλοιπο 20% πρόκειται να διατεθεί σε καταναλωτές με ελάχιστο χρόνο διαμονής 18 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Lagos, η κρίση που βιώνει ο τουρισμός εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ, δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά έχει παγκόσμια διάσταση, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι, μόλις ο πόλεμος λάβει τέλος, προβλέπεται αποκατάσταση των όποιων ζημιών δημιουργήθηκαν και επαναφορά της προηγούμενης -προ κρίσης- ανοδικής τουριστικής πορείας.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή 21 Μαρτίου, και ύστερα από ενάμιση χρόνο διακοπής λειτουργίας λόγω ανακαίνισης, άνοιξε τις πύλες της η “Μεγάλη Βρεταννία”.  Όπως υπογράμμισε ο κ. Lagos το ξενοδοχείο είναι πλήρως ανανεωμένο, ενώ το κόστος εργασιών του ξεπέρασε τα 70 εκ. ευρώ.   

Ο γενικός διευθυντής της “Μεγάλής Βρεταννίας” σημείωσε- στην εκπομπή του G.B.C. - ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 290 νέα δωμάτια και 37 σουίτες συμπεριλαμβανομένων της προεδρικής και της βασιλικής. Αρχικά, επαναλειτουργεί με 224 δωμάτια, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν προς χρήση στα τέλη Μαΐου, όπου θα εγκαινιαστεί και το τμήμα της οδού Βουκουρεστίου.

Επιπλέον ο κ. Lagos εξέφρασε την άποψη ότι οι οικονομικοί παράγοντες και διαχειριστές του ξενοδοχείου φιλοδοξούν να συνεχίσουν την παράδοση που έχει ξεκινήσει από το 1862 στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τόνισε μάλιστα ότι βασικοί άξονες του εκσυγχρονισμού της “Μεγάλης Βρεταννίας” ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η προσφορά απαράμιλλης ποιότητας στην ξενοδοχειακή φιλοξενία και την εστίαση -σε προσιτές ωστόσο τιμές- για το αθηναϊκό και διεθνές κοινό.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη γενικότερη κατάσταση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, ο κ. Lagos απάντησε στο Χάρη Ντιγριντάκη, ότι τα τελευταία χρόνια οι υποδομές της πόλης έχουν βελτιωθεί αισθητά, ενώ η προβλεπόμενη - από πλευράς του - άριστη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να μετατρέψει την πρωτεύουσα σε City Destination ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top