Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΦιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση η “Μεγάλη Βρεταννία”

Φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση η “Μεγάλη Βρεταννία”

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η Αθήνα εάν ο πόλεμος διαρκέσει πάνω από τρεις εβδομάδες επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”, John Lagos. Αναφερόμενος […]

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η Αθήνα εάν ο πόλεμος διαρκέσει πάνω από τρεις εβδομάδες επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής<...> του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”, John Lagos. Αναφερόμενος δε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ανακοίνωσε ότι το 80% των δωματίων του ξενοδοχείου έχει ήδη δεσμευτεί στον “Αθήνα 2004”, ενώ το υπόλοιπο 20% πρόκειται να διατεθεί σε καταναλωτές με ελάχιστο χρόνο διαμονής 18 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Lagos, η κρίση που βιώνει ο τουρισμός εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ, δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά έχει παγκόσμια διάσταση, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι, μόλις ο πόλεμος λάβει τέλος, προβλέπεται αποκατάσταση των όποιων ζημιών δημιουργήθηκαν και επαναφορά της προηγούμενης -προ κρίσης- ανοδικής τουριστικής πορείας.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή 21 Μαρτίου, και ύστερα από ενάμιση χρόνο διακοπής λειτουργίας λόγω ανακαίνισης, άνοιξε τις πύλες της η “Μεγάλη Βρεταννία”. Όπως υπογράμμισε ο κ. Lagos το ξενοδοχείο είναι πλήρως ανανεωμένο, ενώ το κόστος εργασιών του ξεπέρασε τα 70 εκ. ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της “Μεγάλής Βρεταννίας” σημείωσε- στην εκπομπή του G.B.C. – ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 290 νέα δωμάτια και 37 σουίτες συμπεριλαμβανομένων της προεδρικής και της βασιλικής. Αρχικά, επαναλειτουργεί με 224 δωμάτια, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν προς χρήση στα τέλη Μαΐου, όπου θα εγκαινιαστεί και το τμήμα της οδού Βουκουρεστίου.

Επιπλέον ο κ. Lagos εξέφρασε την άποψη ότι οι οικονομικοί παράγοντες και διαχειριστές του ξενοδοχείου φιλοδοξούν να συνεχίσουν την παράδοση που έχει ξεκινήσει από το 1862 στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τόνισε μάλιστα ότι βασικοί άξονες του εκσυγχρονισμού της “Μεγάλης Βρεταννίας” ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η προσφορά απαράμιλλης ποιότητας στην ξενοδοχειακή φιλοξενία και την εστίαση -σε προσιτές ωστόσο τιμές- για το αθηναϊκό και διεθνές κοινό.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη γενικότερη κατάσταση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, ο κ. Lagos απάντησε στο Χάρη Ντιγριντάκη, ότι τα τελευταία χρόνια οι υποδομές της πόλης έχουν βελτιωθεί αισθητά, ενώ η προβλεπόμενη – από πλευράς του – άριστη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να μετατρέψει την πρωτεύουσα σε City Destination ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024