Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΑπλουστεύει τις διαδικασίες έκδοσης εισιτηρίων η Sabre για τα μη IATA τουριστικά πρακτορεία

Απλουστεύει τις διαδικασίες έκδοσης εισιτηρίων η Sabre για τα μη IATA τουριστικά πρακτορεία

Η Sabre Hellas, παρουσιάζει δύο νέα συστήματα που αυξάνουν αισθητά το επίπεδο εξυπηρέτησης των τουριστικών πρακτόρων προς τους πελάτες τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος διακίνησης των εισιτηρίων. Η εταιρία δραστηριοποιείται […]

Η Sabre Hellas, παρουσιάζει δύο νέα συστήματα που αυξάνουν αισθητά το επίπεδο εξυπηρέτησης των τουριστικών πρακτόρων προς τους<...> πελάτες τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος διακίνησης των εισιτηρίων. Η εταιρία δραστηριοποιείται δυναμικά εδώ και 10 χρόνια στην ελληνική αγορά, παρέχοντας στους τουριστικούς πράκτορες πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο κράτησης και έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων.

Το σύστημα ATB2 STP (Satellite Ticket Printer) της Sabre επιτρέπει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες να εκτυπώνουν αεροπορικά εισιτήρια στον χώρο του πελάτη τους. Το STP υποστηρίζεται από δύο διαφορετικούς τύπους εκτυπωτών ATB2, τον εκτυπωτή Datasouth και τον εκτυπωτή IER577, που απευθύνονται αντίστοιχα σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους τουριστικούς πράκτορες. Οι τουριστικοί πράκτορες προμηθεύοντας με τον παραπάνω εξοπλισμό τους εταιρικούς πελάτες τους, που έχουν μεγάλη κίνηση εισιτηρίων, τους δίνουν τη δυνατότητα να τυπώνουν τα εισιτήριά τους στον χώρο τους. Έτσι αποφεύγεται η διαδικασία αποστολής των εισιτηρίων με άλλα μέσα.

Το σύστημα STDO (Satellite Ticket Delivery Offices), που υποστηρίζεται από τους ίδιους εκτυπωτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη ανάλογων αναγκών από τουριστικούς πράκτορες, που δεν είναι μέλη της IATA. Έτσι, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης από το συμβεβλημένο πρακτορείο της ΙΑΤΑ, τα εισιτήρια τυπώνονται απευθείας στο πρακτορείο όπου έχει γίνει η αίτηση κράτησης, άμεσα, παρακάμπτοντας τη διαδικασία παραλαβής τους με άλλους τρόπους.

Οι εφαρμογές αυτές αποτελούν διευκόλυνση της Sabre προς τους τουριστικούς πράκτορες, αφού η εγκατάσταση των παραπάνω συστημάτων με τους ανάλογους εκτυπωτές δεν δεσμεύει τον πράκτορα, που δεν είναι μέλος της ΙΑΤΑ, να εγκαταστήσει το σύστημα κρατήσεων της Sabre, εφόσον μεταξύ του εκδότη των εισιτηρίων και του παραλήπτη τους δεν μεσολαβεί ηλεκτρονικός υπολογιστής. Και οι δύο εκτυπωτές έχουν επιλεγεί από τη Sabre λόγω της μηδαμινής συντήρησης που απαιτούν, αλλά και για τις ιδιαίτερες ικανότητες θερμικής εκτύπωσης που διαθέτουν.

Να σημειωθεί ότι η διάθεση των ATB2 STPs στη χώρα μας ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή EU STPs μέχρι το τέλος του 2003.

Η Sabre (www.sabre.com) με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, απασχολεί πάνω από 6500 υπαλλήλους σε 45 χώρες του κόσμου, ενώ για το 2002 τα έσοδά της ήταν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Θυγατρικές της είναι το δημοφιλές τουριστικό site Travelocity.com και ο σημαντικός πάροχος διαδικτυακών εφαρμογών κρατήσεων εισιτηρίων για ταξιδιωτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις GetThere. Η μετοχή της Sabre συναλλάσσεται στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024