Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με νέες δραστηριότητες συνεχίζει ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Μάρτιος 2003, 00:00

Ο ΟΤΕΚ, Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, θα συμμετέχει στο 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γαστρονομίας της ΑΕΗΤ<...>

(Ευρωπαϊκή Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σχολών) που θα πραγματοποιηθεί από 27-30 Μαρτίου 2003 στη Βενετία. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Σχολή-μέλος “Andrea Barbarigo - Paolo Scarpi”.

Στόχος της ανωτέρω εκδήλωσης είναι η προβολή της πολιτιστικής σημασίας της Μαγειρικής Τέχνης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των γαστρονομικών παραδόσεων των Ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις εθνικές κουζίνες της Ελλάδας, Γαλλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Στα πλαίσια της Ελληνικής συμμετοχής ο ΟΤΕΚ θα προβάλλει την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με παράθεση gala dinner ενώ παράλληλα θα γίνει παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε ειδικό περίπτερο στο ξενοδοχείο Laguna Palace της Βενετίας. Τον Ο.Τ.Ε.Κ. θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ  κ. Νίκος Τάτσος,  καθηγητές και μαθητές των ΤΕΕ Αναβύσσου και Ρόδου.

Επίσης, ο ΟΤΕΚ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Leonardo Da Vinci, στα πλαίσια του οποίου 18 δευτεροετείς μαθητές/σπουδαστές θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση διάρκειας 12 εβδομάδων, το καλοκαίρι του 2003. Πιο συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν:

  • 4 δευτεροετείς σπουδαστές ΑΣΤΕ στη Σκοτία και τη Γερμανία
  • 8 δευτεροετείς μαθητές Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών τμημάτων στη Σκοτία
  • 4 δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης στη Γαλλία
  • 2 δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Ζαχαροπλαστικής τέχνης στη Γαλλία

Ακόμα, στα πλαίσια του πρωτοκόλλου της μικτής Ελληνοαλβανικής διακυβερνητικής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής, τεχνικής και επιστημονικής συνεργασίας και με την συνδρομή της Αρχιεπισκοπής των Τιράνων, καθηγητές του ΟΤΕΚ συμμετέχουν ως εισηγητές στην υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης και επιμόρφωσης ενηλίκων επαγγελματιών τουριστικού κλάδου στον τομέα των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα Τίρανα (πολιτιστικός τουρισμός, χειμερινός τουρισμός, αγροτουρισμός, επαγγελματικός τουρισμός, οικοτουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός). Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των εκπαιδευομένων, η τόνωση της απασχόλησης και η προώθηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του τομέα. Το πρόγραμμα  συνολικής διάρκειας 500 ωρών ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου. 

Τέλος, οι Σχολές του ΟΤΕΚ συμμετέχουν με 6 καθηγητές τους σε σεμινάριο Διακοσμητκής που διοργανώνουν για δύο 25 μελή τμήματα οι εκδόσεις Τσιτσιλώνη. Το θέμα είναι “Διακόσμηση για Μπουφέ” και εισηγητής του εν λόγω σεμιναρίου είναι ο κ. Panprapa Booncuay, Master Artist - Decorator. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Απριλίου 2003 και ώρες 09.00 - 15.00, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top