Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπρος“Σύννεφα” στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

“Σύννεφα” στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

“Σύννεφα” φαίνεται να υπάρχουν στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αφού μετά την απόφαση πολλών Ελλήνων γονέων να μην στέλλουν τα παιδιά τους στη Ρόδο και στην Κύπρο, ακολούθησε ανάλογη […]

“Σύννεφα” φαίνεται να υπάρχουν στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αφού μετά την απόφαση πολλών Ελλήνων<...> γονέων να μην στέλλουν τα παιδιά τους στη Ρόδο και στην Κύπρο, ακολούθησε ανάλογη απόφαση των Κυπρίων γονέων να μην στέλλουν τα παιδιά τους στην Αθήνα.

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργο Λιλλήκα σχετικά με αυτό το θέμα η απάντηση ήταν σαφής: Όχι. Οι σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να διατηρηθούν ως κόρη οφθαλμού. Έχω υπόψη μου, ενημερώθηκα αρκετά έγκαιρα για την μη αποστολή μαθητών από την Ελλάδα προς την Κύπρο. Είχα προβεί σε παραστάσεις με τον Έλληνα ομόλογό μου. Συνεργάστηκα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ο οποίος επικοινώνησε και με τον Έλληνα ομόλογό του. Καταβάλλεται προσπάθεια για να αναθεωρηθεί αυτή η προσέγγιση και ευελπιστώ ότι θα έχουμε και μαθητές από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Επίσης, ο υπουργός της Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει ήδη γίνει μια συμφωνία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) για να δεχθεί η Κύπρος Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που έχει εξαγγείλει η Ελληνική Κυβέρνηση. `Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα σημαντικό αριθμό Ελλήνων εργαζομένων στην Κύπρο`, τόνισε ο υπουργός. `Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, θεωρώ ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε παρόμοιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού στην Κύπρο αλλά με εσωτερικό προορισμό. Εδώ, θα χρειαστεί η συνεργασία και η συναίνεση και των ξενοδόχων, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν και να αντιμετωπίσουν τους Κύπριους τουρίστες ισότιμα με τους ξένους τουρίστες. Κατά την άποψή μου, πέραν αυτού του θέματος της ισότιμης μεταχείρισης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι Κύπριοι τουρίστες ξοδεύουν και πολύ περισσότερα χρήματα, απ΄ ότι οι ξένοι τουρίστες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε ξενοδοχεία. Υπάρχουν τρόποι να συμμετέχουν οι ξενοδόχοι σε προγράμματα όπως είναι, για παράδειγμα, ο κοινωνικός τουρισμός. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, λύσεις υπάρχουν. Αυτό που ζητώ, είναι η μη διάκριση. Δεν ζητώ να δώσουν καλύτερες τιμές στους Κύπριους από ότι δίνουν στους ξένους. Αλλά, έχω την άποψη ότι τα πακέτα που παίρνουν πολλές φορές οι ξένοι, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, μέσω των tour operators, μπορεί να δοθούν και στους Κύπριους, οι οποίοι είναι πολύ καλύτεροι πελάτες από τον όποιο ξένο τουρίστα, για ευνόητους λόγους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024