Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΧαλκιδική: προβλήματα από την κρίση με φόντο το διεθνές ενδιαφέρον

Χαλκιδική: προβλήματα από την κρίση με φόντο το διεθνές ενδιαφέρον

Στους πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας των βαρυσήμαντων εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος που θα φιλοξενήσει τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομίας της […]

Στους πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας των βαρυσήμαντων εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος που θα φιλοξενήσει τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως η Σύνοδος<...> Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε. και η Σύνοδος των Βαλκάνιων ηγετών, κινείται η Χαλκιδική.

Όπως τόνισε ο Νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής στην έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα 2003», η φιλοξενία τόσο σημαντικών διοργανώσεων, αποτελεί αφενός μία αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της περιοχής και αφετέρου, μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή τους, διεθνώς. Ειδικά φέτος, που από πλευράς τουριστικής κίνησης, η χρονιά παρουσιάζει πολλές δυσκολίες και προβλήματα, λόγω της διεθνούς κρίσης.

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι μόνο κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., θα φιλοξενηθούν στη Χαλκιδική 30 ευρωπαίοι ηγέτες, πολυμελείς κυβερνητικές αντιπροσωπείες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Βαλκάνια και τις υπό σύνδεση χώρες, περίπου 2.500 δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ΜΜΕ, καθώς και τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και λοιπό προσωπικό ασφαλείας.

Ο Νομάρχης Χαλκιδικής αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Νομού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποσοτική και ποιοτική επάρκεια των υδάτινων πόρων, για την οποία υπογράμμισε ότι δρομολογούνται οριστικές λύσεις, με τη στήριξη, βεβαίως, της Πολιτείας.

Για τις τουριστικές υποδομές του Νομού, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι είναι πλήρεις και ότι, λόγω της μεγάλης ποικιλομορφίας τους, ξεχωρίζουν όχι μόνο στον Ελλαδικό αλλά και στο Μεσογειακό χώρο.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος, στην έκθεση συμμετέχουν και Δήμοι του Νομού.

Ένωση Ξενοδόχων: Δύσκολη η χρονιά

«Εξαιρετικά δύσκολη λόγω του πολέμου και της ύφεσης», χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική περίοδο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Μάκης Αθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και δεδομένα, καταγράφεται μείωση κρατήσεων έως και 50% για τον Μάιο και τον Ιούνιο, με τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης, μη ορατές ακόμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, αποκάλυψε ότι οι ξένοι tour operators, ασκούν αφόρητες πιέσεις στους ξενοδόχους για μείωση τιμών από 20% έως και 40%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης, ορισμένοι τουριστικοί οργανισμοί άρχισαν να ακυρώνουν πτήσεις charter για τον Μάιο και τον Ιούνιο, οι οποίες ως γνωστόν, δεν αντικαθίστανται.

Όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος, η Ένωση υλοποιεί φέτος ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης, της τάξης των 600.000 ευρώ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσπάθεια περαιτέρω διείσδυσης σε νέες αγορές, όπως η Ρωσία και οι χώρες των Βαλκανίων.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι σημαντικές προοπτικές αξιοποίησης αυτών των αγορών, υπονομεύονται από τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στις διαδικασίες χορήγησης βίζας. Κατήγγειλε μάλιστα ότι στο ζήτημα αυτό γίνονται «σημεία και τέρατα» στις πρεσβείες μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024