Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μέτρα για τις συνέπειες από τον πόλεμο λαμβάνει η Ε.Ε.

Σπύρος Ζούγρης - 31 Μάρτιος 2003, 00:00

Τη λήψη μέτρων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων του πολέμου στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες αποφάσισε το Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Τη λήψη μέτρων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων του πολέμου στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες αποφάσισε το Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης<...>

, ύστερα από εισήγηση του Έλληνα υπουργού Μεταφορών Χ. Βερελή.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το Συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις μας για την ενίσχυση των αερομεταφορών, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ» δήλωσε ο κ. Βερελής. «Σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να στηρίξει τις αερομεταφορές, λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία τους».

Συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν στα εξής:

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίζει τη χορήγηση αποζημίωσης, κατά περίπτωση, στις αεροπορικές εταιρίες που χάνουν πτήσεις, λόγω κλεισίματος εναέριου χώρου εξαιτίας του πολέμου.
  • Θα παρακολουθεί την κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά και θα προχωρεί σε άμεσες ενέργειες, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, εάν δηλαδή έχουμε περιπτώσεις καταγγελίας ασφαλιστηρίων συμβολαίων ή εξαιρετικής αύξησης των τελών ασφαλιστικού κινδύνου.
  • Τα κράτη-μέλη θα αναλαμβάνουν το κόστος που προκύπτει από τη λήψη μέτρων προστασίας από έκνομες ενέργειες στα αεροδρόμια.
  • Θα εφαρμόζει ευέλικτους κανόνες σχετικά με τα «slots» (διαθέσιμος χρόνος χρήσης στα αεροδρόμια – χρονοθυρίδες) και, κυρίως, την προσωρινή αναβολή εφαρμογής του κανόνα «Use it or loose it», λόγω ανωτέρας βίας.

Η ελληνική Προεδρία πρότεινε, επίσης, να προχωρήσει ταχύτητα η πρόταση Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αθέμιτες πρακτικές τρίτων χωρών στις αερομεταφορές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top