Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικό Πανόραμα 2003

Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου ζητά η ΣΕΕΔΔΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Απρίλιος 2003, 00:00

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα καθώς και τις προτεινόμενες ενέργειες από πλευράς κράτους για την επίλυσή τους<...>

ανέπτυξε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2003».

Οι προαναφερόμενες ενέργειες, με τις οποίες θα μπορούσε το κράτος να ενισχύσει τον κλάδο, όπως τις παρουσίασε ο πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ Στέλιος Πολυκράτης, είναι οι ακόλουθες:

  • Απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης και χρηματοδότησης των καταλυμάτων των μελών της Συνομοσπονδίας μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υπουργείων Ανάπτυξης (ΕΠΑΝ) και Οικονομίας και Οικονομικών (ΠΕΠ). Στην περίπτωση αυτή,  το όφελος θα είναι διπλό γιατί και οι επιχειρήσεις θα εκσυγχρονιστούν γρηγορότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση της αγοράς και οι τοπικές κοινωνίες θα ωφεληθούν από τις πραγματοποιούμενες επενδύσεις.
  • Ένταξη του συστήματος κρατήσεων του φορέα μέσω του Διαδικτύου στα επιδοτούμενα προγράμματα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» προκειμένου να ολοκληρωθεί και να καλύψει όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
  • Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου από την διαδικασία περαίωσης ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, των ετών 1993 έως και 1998.
  • Ενόψει της ψήφισης σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό των επαγγελματιών που συζητείται στη Βουλή, να αντιμετωπιστούν θετικά οι προτάσεις της ΣΕΕΔΔΕ, με το σκεπτικό ότι είναι αδιανόητο ασφαλισμένος σε κύριο ασφαλιστικό φορέα να υποχρεούται ταυτόχρονα και σε ασφάλιση στο ΤΕΒΕ και να πληρώνει εισφορές δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με το εισόδημα της επιχείρησης.
  • Οργάνωση μετά την αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΕΟΤ, γιατί σε πολλές περιοχές και μάλιστα συγκοινωνιακά δύσκολες, αλλά και τουριστικά ευάλωτες όπως π.χ. οι Κυκλάδες, όχι μόνο δεν εκδίδονται νέα σήματα, αλλά, δεν ανανεώνονται και τα υφιστάμενα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω των συνεχών μηνύσεων από την Αστυνομία.
  • Δραστική αντιμετώπιση της λειτουργίας των παράνομων καταλυμάτων, τα οποία έχουν καταστεί πληγή για τον τουρισμό μας και η δυσφήμιση που υφίσταται ο κλάδος είναι τεράστια
  • .
  • Ένταξη των καταλυμάτων σε κατηγορίες κλειδιών. Το κόστος αυτής της διαδικασίας πρέπει να αναλάβει το κράτος προκειμένου να νοικοκυρευτεί ο κλάδος και να αποκτήσουν τα καταλύματά ουσιαστική αναγνωρισιμότητα από την διεθνή αγορά με στόχο την αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Πολυκράτης παρουσίασε τον επίσημο κόμβο της ΣΕΕΔΔΕ στο Internet.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top