Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου ζητά η ΣΕΕΔΔΕ

Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου ζητά η ΣΕΕΔΔΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα καθώς και τις προτεινόμενες ενέργειες από πλευράς κράτους για την επίλυσή τους ανέπτυξε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) σε […]

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα καθώς και τις προτεινόμενες ενέργειες από πλευράς κράτους για την επίλυσή τους<...> ανέπτυξε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2003».

Οι προαναφερόμενες ενέργειες, με τις οποίες θα μπορούσε το κράτος να ενισχύσει τον κλάδο, όπως τις παρουσίασε ο πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ Στέλιος Πολυκράτης, είναι οι ακόλουθες:

  • Απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης και χρηματοδότησης των καταλυμάτων των μελών της Συνομοσπονδίας μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υπουργείων Ανάπτυξης (ΕΠΑΝ) και Οικονομίας και Οικονομικών (ΠΕΠ). Στην περίπτωση αυτή, το όφελος θα είναι διπλό γιατί και οι επιχειρήσεις θα εκσυγχρονιστούν γρηγορότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση της αγοράς και οι τοπικές κοινωνίες θα ωφεληθούν από τις πραγματοποιούμενες επενδύσεις.
  • Ένταξη του συστήματος κρατήσεων του φορέα μέσω του Διαδικτύου στα επιδοτούμενα προγράμματα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» προκειμένου να ολοκληρωθεί και να καλύψει όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
  • Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου από την διαδικασία περαίωσης ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, των ετών 1993 έως και 1998.
  • Ενόψει της ψήφισης σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό των επαγγελματιών που συζητείται στη Βουλή, να αντιμετωπιστούν θετικά οι προτάσεις της ΣΕΕΔΔΕ, με το σκεπτικό ότι είναι αδιανόητο ασφαλισμένος σε κύριο ασφαλιστικό φορέα να υποχρεούται ταυτόχρονα και σε ασφάλιση στο ΤΕΒΕ και να πληρώνει εισφορές δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με το εισόδημα της επιχείρησης.
  • Οργάνωση μετά την αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΕΟΤ, γιατί σε πολλές περιοχές και μάλιστα συγκοινωνιακά δύσκολες, αλλά και τουριστικά ευάλωτες όπως π.χ. οι Κυκλάδες, όχι μόνο δεν εκδίδονται νέα σήματα, αλλά, δεν ανανεώνονται και τα υφιστάμενα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω των συνεχών μηνύσεων από την Αστυνομία.
  • Δραστική αντιμετώπιση της λειτουργίας των παράνομων καταλυμάτων, τα οποία έχουν καταστεί πληγή για τον τουρισμό μας και η δυσφήμιση που υφίσταται ο κλάδος είναι τεράστια
  • .

  • Ένταξη των καταλυμάτων σε κατηγορίες κλειδιών. Το κόστος αυτής της διαδικασίας πρέπει να αναλάβει το κράτος προκειμένου να νοικοκυρευτεί ο κλάδος και να αποκτήσουν τα καταλύματά ουσιαστική αναγνωρισιμότητα από την διεθνή αγορά με στόχο την αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Πολυκράτης παρουσίασε τον επίσημο κόμβο της ΣΕΕΔΔΕ στο Internet.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024