Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικό Πανόραμα 2003

Οργανισμός Εργατικής Εστίας: Το μεγαλύτερο ελληνικό ταξιδιωτικό γραφείο

Κάλη Δάφνη - 02 Απρίλιος 2003, 00:00

Σε χορήγηση 320.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού με μικρή οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων, αξίας 23,4 εκατ. ευρώ προβαίνει ο<...>

Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας Γιάννης Παπαμιχαήλ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο “Τουριστικό Πανόραμα 2003”, σημείωσε ότι ως εκπρόσωποι ενός τόσο μεγάλου αριθμού καταναλωτών γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών των δικαιούχων, οι οποίες αφορούν κυρίως σε θέματα καθαριότητας, συνέπειας και συμπεριφοράς και αναφέρονται κύρια στις παροχές που οι δικαιούχοι επιλέγουν ατομικά (κοινωνικός τουρισμός), επισημαίνοντας ότι στις οργανωμένες εκδρομές τα παράπονα είναι ελάχιστα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήδη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΟΤ έχει οργανωθεί μία πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας ενώ σχεδιάζεται να επακολουθήσει και δεύτερη.

Ο ΟΕΑ θα διαθέσει επίσης φέτος 45.000 δωρεάν εισιτήρια, για τους δικαιούχους του Λεκανοπεδίου Αττικής, οργανωμένων τριήμερων, τετραήμερων, επταήμερων και οκταήμερων χειμερινών, εαρινών και θερινών εκδρομών αξίας 8 εκατ. ευρώ

Ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε, επίσης, σε δυο νέα προγράμματα του Οργανισμού δαπάνης περίπου 500.000 ευρώ που αφορούν:

Α) Στον Κοινωνικό Τουρισμό στην Κύπρο για 1.000 άτομα. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως εισοδήματος, οι οποίοι θα επιδοτούνται για να επιλέξουν ελεύθερα πακέτα διακοπών για την Κύπρο από τουριστικά γραφεία που θα ενταχθούν στους καταλόγους του Οργανισμού.

Β) Στον εναλλακτικό τουρισμό για 1.000 νέους και νέες για να απολαύσουν τις ομορφιές της ελληνικής φύσης (ράφτινγκ σε ποτάμια, καγιάκ κ.λπ.)

Επίσης, φέτος ξεκίνησε πιλοτικά η Αγροτική Εστία με ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 6.000 περίπου αγροτών, στο οποίο ο Οργανισμός θα συμβάλλει διαθέτοντας την τεχνογνωσία και εμπειρία του. Παράλληλα η Εργατική Εστία βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την ένταξη από το επόμενο έτος και των δημοσίων υπαλλήλων στους δικαιούχους του Οργανισμού.

Τέλος ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας τόνισε ότι ο Οργανισμός θα διαθέσει το 2003 αυξημένους πόρους κατά 15% για τον εγχώριο τουρισμό και κατέθεσε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι και ο εισερχόμενος τουρισμός θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα, παρά τις απειλές των tour operators, οι οποίοι με πρόσχημα τον πόλεμο εκβιάζουν για χαμηλότερες τιμές. Την εκτίμηση αυτή ο κ. Παπαμιχαήλ την στήριξε στο γεγονός της εμπλοκής της Τουρκίας στις πολεμικές επιχειρήσεις, οπότε η Ελλάδα που είναι όπως υπογράμμισε, όαση ομορφιάς, ειρήνης και ασφάλειας θα καλύψει τις λόγω του γενικότερου κλίματος απώλειες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top