Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ολλανδικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Απρίλιος 2003, 00:00

Για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τον πόλεμο στο Ιράκ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας με τον πρέσβη της Ολλανδίας Max Gevers<...>

στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους.

Ο κ. Λιλλήκας τόνισε στον Ολλανδό πρέσβη ότι βασική πολιτική της Κύπρου στον τουρισμό είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και ότι θα ενδυναμωθεί η διαφήμιση για περιορισμό τυχόν αρνητικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της επέκτασης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας. Ο κ. Max Gevers εξέφρασε ενδιαφέρον για το όλο έργο το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του ΒΟΤ και για το οποίο έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από oλλανδική εταιρία και συγκεκριμένα από το λιμάνι του Aμστερνταμ. Από την πλευρά του ο uπουργός επισήμανε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τόσο η μαρίνα όσο και το λιμάνι της Λάρνακας για προσέλκυση του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Κύπρου και Ολλανδίας. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αμφίδρομη αύξηση αυτών των εμπορικών συναλλαγών προς όφελος και των δύο χωρών και εκφράστηκε ικανοποίηση γι΄ αυτή την ανοδική πορεία. Έγινε, επίσης, αναφορά και στην ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών με στόχο την προσέλκυση συνεργασιών με την Κύπρο εκ μέρους ολλανδικών εταιριών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top