Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από Αυστρία και Ιταλία

Κάλη Δάφνη - 04 Απρίλιος 2003, 00:00

Αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία και την Ιταλία παρατηρείται προς την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ...

Αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία και την Ιταλία παρατηρείται προς την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες<...>

σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Σε ημερίδα για τον τουρισμό που οργάνωσε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Αυστρίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Βιέννης ο πρόεδρος της Ένωσης Edward Gordon ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κρατήσεων για το μήνα Ιανουάριο 2003, που ήταν αυξητικά κατά 14% σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2002, αλλά το Φεβρουάριο από την κρίση του Ιράκ καταδείχτηκε μείωση 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου. Παρά το γενικότερο δυσμενές κλίμα η χώρα μας φαίνεται να είναι ευνοημένη από τις εξελίξεις καθώς όχι μόνον δεν υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά αντίθετα καταβάλλονται προσπάθειες εξεύρεσης επιπλέον δωματίων και δρομολόγησης πρόσθετων ναυλωμένων πτήσεων για προορισμούς που έχουν ζήτηση όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Η εταιρία Gulet Touristik προσθέτει στο πρόγραμμα της μια επιπλέον πτήση με προορισμό την Κρήτη την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών και ο Σύλλογος Συνταξιούχων της πόλης του Salzburg θα πραγματοποιήσει το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου αλυσιδωτά ταξίδια 6.000 μελών του, επίσης, στην Κρήτη. Παράλληλα, ο όμιλος Austrian Airlines προγραμμάτισε τις δύο από τις τέσσερις ακυρωθείσες πτήσεις προς την Κρήτη.

Όσον αφορά τον τουρισμό από την Ιταλία, από τις καθημερινές επαφές των Γραφείων του ΕΟΤ Ιταλίας με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες προκύπτει ότι ο τουρισμός από τη γειτονική χώρα βαίνει καλύτερα από ότι αναμενόταν και η Ελλάδα φαίνεται να γίνεται ο προορισμός των ομάδων που είχαν κατεύθυνση τις μουσουλμανικές χώρες.

Ειδικότερα, ο tour operator Alpitour ανακοίνωσε ότι γκρουπ 2.000 ατόμων που είχαν ως προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα τον Μάϊο τελικά θα καταλήξει στην Κρήτη. Επίσης, οι αιτήσεις από διάφορα ιταλικά τουριστικά γραφεία δείχνουν ότι πολλά γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

Το μόνο που φαίνεται να επηρεάζει τους παράγοντες της ιταλικής τουριστικής αγοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ,  είναι η διάρκεια του πολέμου και το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top