Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑύξηση της τουριστικής κίνησης από Αυστρία και Ιταλία

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από Αυστρία και Ιταλία

Αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία και την Ιταλία παρατηρείται προς την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ…

Αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία και την Ιταλία παρατηρείται προς την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες<...> σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Σε ημερίδα για τον τουρισμό που οργάνωσε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Αυστρίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Βιέννης ο πρόεδρος της Ένωσης Edward Gordon ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κρατήσεων για το μήνα Ιανουάριο 2003, που ήταν αυξητικά κατά 14% σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2002, αλλά το Φεβρουάριο από την κρίση του Ιράκ καταδείχτηκε μείωση 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου. Παρά το γενικότερο δυσμενές κλίμα η χώρα μας φαίνεται να είναι ευνοημένη από τις εξελίξεις καθώς όχι μόνον δεν υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά αντίθετα καταβάλλονται προσπάθειες εξεύρεσης επιπλέον δωματίων και δρομολόγησης πρόσθετων ναυλωμένων πτήσεων για προορισμούς που έχουν ζήτηση όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Η εταιρία Gulet Touristik προσθέτει στο πρόγραμμα της μια επιπλέον πτήση με προορισμό την Κρήτη την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών και ο Σύλλογος Συνταξιούχων της πόλης του Salzburg θα πραγματοποιήσει το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου αλυσιδωτά ταξίδια 6.000 μελών του, επίσης, στην Κρήτη. Παράλληλα, ο όμιλος Austrian Airlines προγραμμάτισε τις δύο από τις τέσσερις ακυρωθείσες πτήσεις προς την Κρήτη.

Όσον αφορά τον τουρισμό από την Ιταλία, από τις καθημερινές επαφές των Γραφείων του ΕΟΤ Ιταλίας με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες προκύπτει ότι ο τουρισμός από τη γειτονική χώρα βαίνει καλύτερα από ότι αναμενόταν και η Ελλάδα φαίνεται να γίνεται ο προορισμός των ομάδων που είχαν κατεύθυνση τις μουσουλμανικές χώρες.

Ειδικότερα, ο tour operator Alpitour ανακοίνωσε ότι γκρουπ 2.000 ατόμων που είχαν ως προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα τον Μάϊο τελικά θα καταλήξει στην Κρήτη. Επίσης, οι αιτήσεις από διάφορα ιταλικά τουριστικά γραφεία δείχνουν ότι πολλά γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

Το μόνο που φαίνεται να επηρεάζει τους παράγοντες της ιταλικής τουριστικής αγοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ, είναι η διάρκεια του πολέμου και το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024