Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΣυλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Travel Card

Συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Travel Card

Συλλογική αγωγή κατά της εταιρίας Media & Travel Group AE κατέθεσε η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ για χρησιμοποίηση παραπλανητικών διαφημίσεων στην προώθηση της κάρτας Travel Card. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της […]

Συλλογική αγωγή κατά της εταιρίας Media & Travel Group AE κατέθεσε η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ για χρησιμοποίηση παραπλανητικών<...> διαφημίσεων στην προώθηση της κάρτας Travel Card.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρεί τις διαφημίσεις αυτές παραπλανητικές ιδίως γιατί:

  • Προβάλλουν ως βασικό στοιχεία προσέλκυσης του καταναλωτή ότι “το κόστος διαμονής είναι όσο ένα πρωινό”, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τον σχετικό οδηγό όταν τον αγοράζει ο καταναλωτής, προκαλώντας έτσι παραπλανητικές προσδοκίες στον καταναλωτή.
  • Προβάλει τη δυνατότητα μίας απεριόριστης χρήσης της κάρτας χωρίς αυτή να διασφαλίζεται. Η κάρτα πωλείται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτών, ενώ είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν με βάση τα δεδομένα του οδηγού με τα ξενοδοχεία να ικανοποιηθούν οι επιλογές τους.
  • Δεν δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τους όρους της σύμβασης και τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, αν προηγουμένως ο καταναλωτής δεν αγοράσει την κάρτα και τον οδηγό που τη συνοδεύει.
  • O οδηγός με τα ξενοδοχεία περιέχει κατά 40% καταλύματα που δεν έχουν τη διαφημιζόμενη ποιότητα (διαμερίσματα, ξενοδοχεία Γ’ κατηγορίας).

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά με την ίδια αγωγή να υποχρεωθεί η παραπάνω εταιρία να καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση 400.000 ευρώ για την ηθική βλάβη, που -όπως υποστηρίζει- υφίσταται το καταναλωτικό κοινό. Η συλλογική αγωγή θα εκδικαστεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 26 Μαΐου 2003.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024