Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Travel Card

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Απρίλιος 2003, 00:00

Συλλογική αγωγή κατά της εταιρίας Media & Travel Group AE κατέθεσε η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ για χρησιμοποίηση παραπλανητικών<...>

διαφημίσεων στην προώθηση της κάρτας Travel Card.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρεί τις διαφημίσεις αυτές παραπλανητικές ιδίως γιατί:

  • Προβάλλουν ως βασικό στοιχεία προσέλκυσης του καταναλωτή ότι “το κόστος διαμονής είναι όσο ένα πρωινό”, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τον σχετικό οδηγό όταν τον αγοράζει ο καταναλωτής, προκαλώντας έτσι παραπλανητικές προσδοκίες στον καταναλωτή.
  • Προβάλει τη δυνατότητα μίας απεριόριστης χρήσης της κάρτας χωρίς αυτή να διασφαλίζεται. Η κάρτα πωλείται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτών, ενώ είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν με βάση τα δεδομένα του οδηγού με τα ξενοδοχεία να ικανοποιηθούν οι επιλογές τους.
  • Δεν δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τους όρους της σύμβασης και τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, αν προηγουμένως ο καταναλωτής δεν αγοράσει την κάρτα και τον οδηγό που τη συνοδεύει.
  • O οδηγός με τα ξενοδοχεία περιέχει κατά 40% καταλύματα που δεν έχουν τη διαφημιζόμενη ποιότητα (διαμερίσματα, ξενοδοχεία Γ’ κατηγορίας).

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά με την ίδια αγωγή να υποχρεωθεί η παραπάνω εταιρία να καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση 400.000 ευρώ για την ηθική βλάβη, που -όπως υποστηρίζει- υφίσταται το καταναλωτικό κοινό. Η συλλογική αγωγή θα εκδικαστεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 26 Μαΐου 2003.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top