Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕπιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Τουριστικό Πανόραμα

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Τουριστικό Πανόραμα

Εξαιρετική επιτυχία είχε η Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Τουριστικό Πανόραμα της Αθήνας που έγινε στον ΟΛΠ Πειραιά από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2003. Η Περιφέρεια […]

Εξαιρετική επιτυχία είχε η Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Τουριστικό Πανόραμα της Αθήνας<...> που έγινε στον ΟΛΠ Πειραιά από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2003. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν εφέτος η τιμώμενη περιφέρεια και στα πλαίσια αυτά τιμήθηκε κατά την τελετή των εγκαινίων η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου, για την προσφορά της στο τουρισμό.

Στο εντυπωσιακό και ευρύχωρο περίπτερο των 140 τ.μ., το οποίο είναι επαναχρησιμοποιούμενο, έγινε μια πλήρης και ολοκληρωμένη παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Ιονίων, η οποία συνοδεύτηκε από φωτισμένες διαφάνειες και προβολή video της Περιφέρειας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου. Κατά γενική ομολογία των διοργανωτών του Τουριστικού Πανοράματος, η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών “κατέκτησε την Έκθεση”, αφού ήταν η πιο δυναμική παρουσία σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση και με άψογη διοργάνωση του περιπτέρου της.

Την ίδια ώρα την παράσταση “έκλεβαν” οι Κανταδόροι της Κεφαλονιάς, τα Χορευτικά, το Λαϊκό θέατρο τση Ζάκυνθος και μουσική από τα Ιόνια που γέμιζαν εναλλακτικά τον χώρο του περιπτέρου και προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών. Στους επισκέπτες του περιπτέρου διανεμήθηκε το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τα Ιόνια Νησιά καθώς επίσης και διαφημιστικά προϊόντα όπως καπέλα, μπλουζάκια, κονκάρδες, μπαλόνια, γλυκίσματα, τοπικά προϊόντα κ.α. Την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του περιπτέρου είχαν οι 4 Νομαρχίες, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το χώρο και οργάνωσαν άψογα την προβολή των Νησιών τους.

Το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου, η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο νομάρχης Πειραιά, ο νομάρχης Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης, ο νομάρχης Λευκάδας Χ. Λαζάρης, ο νομάρχης Κεφαλονιάς Δ. Λευκαδίτης, ο νομάρχης Ζακύνθου Δ. Γάσπαρος, η δήμαρχος Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλης, οι βουλευτές Π. Παυλόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Θ. Κασσίμης και Γ. Λιάσκος, οι αντινομάρχες Κέρκυρας Σ. Πουλημένος και Τ. Μεταλληνός, Λευκάδας Γ. Ζαβιτσάνος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λευκάδας Γ. Μαλακάσης, ο αντινομάρχης Ζακύνθου κ. Ξένος, ο δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Φόρτες, ο δήμαρχος Ληξουρίου Β. Ρουχωτάς, ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Καραβίας, ο αντιδήμαρχος Ελλομένου Τ. Γαζής, ο αντιδήμαρχος Μελιτιαίων Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ) Γ. Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γερ. Φωκάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Β. Μηναίδης, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Λευκάδος Θ. Κονδυλάτος, Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σ. Γαλιατσάτος, Ζακύνθου Κ. Πανάς, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μ. Γεωργούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Κοντός, η πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κεφαλονιάς κ. Σταθοπούλου, ο πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, Γ. Δούκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κέρκυρας Κ. Μπρετάνος, οι πρόεδροι των Συνδέσμων Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Λευκάδας Σ. Γαζής και Αργοστολίου Σ. Αντωνάτου, εκπρόσωποι άλλων φορέων από τα Ιόνια Νησιά και άλλοι πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο του Τουριστικού Πανοράματος οργανώθηκε από τον ΗΑΤΤΑ τη Πέμπτη 27 Μαρτίου, ημερίδα με θέμα“Τουρισμός και Μορφές Συνεργασίας”, στην οποία συμμετείχε ως ομιλήτρια η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου. Στο επίκεντρο της προσοχής στην εν λόγω ημερίδα βρέθηκε η περιφέρεια αλλά και η ΕΤΙΝ και οι δράσεις της, με δεδομένο ότι είναι η δεύτερη εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που συστήνεται για να εξυπηρετήσει σκοπούς τουριστικής προβολής σε επίπεδο Περιφέρειας.

Το ίδιο βράδυ η Γ.Γ. ΠΙΝ Αναστασία Κανελλοπούλου μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Π. Γεωργακόπουλο και τους νομάρχες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποδέχτηκαν σε μια φιλική συνεστίαση πολλούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ αλλά και άλλους Επτανήσιους δημοσιογράφους. Την Παρασκευή 28 Μαρτίου δόθηκε συνέντευξη τύπου της γ.γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των 4 Νομαρχών της ΠΙΝ Γ. Μαχειμάρη, Χ. Λάζαρη, Δ. Λευκαδίτη και Δ. Γάσπαρο στην οποία αναλύθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι ιδιαιτερότητες των Ιονίων Νήσων. Παρέστησαν πάνω από 25 δημοσιογράφοι του τουριστικού και πολιτικού ρεπορτάζ.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 24-28 Μαρτίου στο Mega Channel στην καθημερινή εκπομπή “Σαν στο Σπίτι σας” έγινε παρουσίαση της επτανησιακής κουζίνας και των σπεσιαλιτέ της, από Επτανήσιους σεφ, με την καθοδήγηση της κυρίας Τασίας Δενδρινούαπό το Φισκάρδο.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπολογίζεται ότι το επισκέφτηκαν 30.000 άτομα, που αποτελεί πραγματικά ρεκόρ έναντι άλλων περιπτέρων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024