Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑνεπαρκής η προβολή του ελληνικού τουρισμού

Ανεπαρκής η προβολή του ελληνικού τουρισμού

Την άμεση παραίτηση ορισμένων εκ των διευθυντών των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ζήτησε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και νυν γενικός διευθυντής του Ομίλου Μαντωνανάκη Αλέξιος Κοιμήσης…

Την άμεση παραίτηση ορισμένων εκ των διευθυντών των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ζήτησε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ <...>και νυν γενικός διευθυντής του Ομίλου Μαντωνανάκη Αλέξιος Κοιμήσης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γραφείο της Ρωσίας. Παράλληλα, τόνισε ότι αρκετοί εκ των προϊσταμένων του Οργανισμού διακατέχονται από δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και αναποτελεσματικότητα.

Επίσης, ο κ. Κοιμήσης υπογράμμισε την ανεπάρκεια των ενεργειών της πολιτείας ως προς την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει τα σκήπτρα της προβολής, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις πρωτοβουλίες του Ομίλου Μαντωνανάκη, ο οποίος έχει προχωρήσει στην εκτύπωση 10 εκατ. διαφημιστικών μπροσούρων – ένα εκατομμύριο εκ των οποίων θα τοποθετηθούν ως ένθετο στη Sunday Times – τις οποίες και έχει προωθήσει στις κυριότερες αγορές ανά τον κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εκπομπή του GBC ο κ. Κοιμήσης, ο Όμιλος «αμύνεται δια της επιθέσεως» και κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα δεδομένου ότι η κυβέρνηση και ο ΕΟΤ κωλυσιεργούν, ενώ η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί συνεχή εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Κοιμήσης υποστήριξε ότι το σύνολο των τουριστών προς το οποίο καλείται να στραφεί η Ελλάδα – στην τωρινή κρίση – χωρίζεται κατά προσέγγιση σε δυο άξονες: α) αυτούς που ταξιδεύουν προς τις τουριστικές μουσουλμανικές χώρες, αλλά και β) τους Aραβες που παραδοσιακά κατευθύνονται προς την Αγγλία και την Αμερική. Φέτος, τόνισε ο κ. Κοιμήσης, ο πόλεμος στο Ιράκ σε συνδυασμό με την «Aτυπη Πνευμονία» έχει μετατρέψει τους προαναφερόμενους προορισμούς σε δυσπρόσιτους, πράγμα που αν μη τι άλλο πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα, τονίζοντας τόσο το ασφαλές του προορισμού όσο και τις υπηρεσίες επιπέδου που δύναται να προσφέρει.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες των ξενοδοχείων, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Μαντωνανάκη παρατήρησε μια συγκράτηση και όχι απευθείας ακυρώσεις εν αναμονή των εξελίξεων, ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για το Grand Resort Lagonissi προέβλεψε ότι μέσα στην επόμενη διετία θα αποτελέσει ένα απ’ τα καλύτερα city resort hotels της Ευρώπης.

Αναφερόμενος, τέλος, στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας, ο κ. Κοιμήσης επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός πρόκειται να βιώσει μεγάλη ακμή κατά την πενταετία που θα ακολουθήσει της διεξαγωγής των Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024