Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανεπαρκής η προβολή του ελληνικού τουρισμού

Σπύρος Ζούγρης - 07 Απρίλιος 2003, 00:00

Την άμεση παραίτηση ορισμένων εκ των διευθυντών των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ζήτησε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και νυν γενικός διευθυντής του Ομίλου Μαντωνανάκη Αλέξιος Κοιμήσης...

Την άμεση παραίτηση ορισμένων εκ των διευθυντών των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ζήτησε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ <...>

και νυν γενικός διευθυντής του Ομίλου Μαντωνανάκη Αλέξιος Κοιμήσης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γραφείο της Ρωσίας. Παράλληλα, τόνισε ότι αρκετοί εκ των προϊσταμένων του Οργανισμού διακατέχονται από δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και αναποτελεσματικότητα.

Επίσης, ο κ. Κοιμήσης υπογράμμισε την ανεπάρκεια των ενεργειών της πολιτείας ως προς την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει τα σκήπτρα της προβολής, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις πρωτοβουλίες του Ομίλου Μαντωνανάκη, ο οποίος έχει προχωρήσει στην εκτύπωση 10 εκατ. διαφημιστικών μπροσούρων  - ένα εκατομμύριο εκ των οποίων θα τοποθετηθούν ως ένθετο στη Sunday Times – τις οποίες και έχει προωθήσει στις κυριότερες αγορές ανά τον κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εκπομπή του GBC ο κ. Κοιμήσης, ο Όμιλος «αμύνεται δια της επιθέσεως» και κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα δεδομένου ότι η κυβέρνηση και ο ΕΟΤ κωλυσιεργούν, ενώ η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί συνεχή εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Κοιμήσης υποστήριξε ότι το σύνολο των τουριστών προς το οποίο καλείται να στραφεί η Ελλάδα – στην τωρινή κρίση – χωρίζεται κατά προσέγγιση σε δυο άξονες: α) αυτούς που ταξιδεύουν προς τις τουριστικές μουσουλμανικές χώρες, αλλά και β) τους Aραβες που παραδοσιακά κατευθύνονται προς την Αγγλία και την Αμερική. Φέτος, τόνισε ο κ. Κοιμήσης, ο πόλεμος στο Ιράκ σε συνδυασμό με την «Aτυπη Πνευμονία» έχει μετατρέψει τους προαναφερόμενους προορισμούς σε δυσπρόσιτους, πράγμα που αν μη τι άλλο πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα, τονίζοντας τόσο το ασφαλές του προορισμού όσο και τις υπηρεσίες επιπέδου που δύναται να προσφέρει.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες των ξενοδοχείων, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Μαντωνανάκη παρατήρησε μια συγκράτηση και όχι απευθείας ακυρώσεις εν αναμονή των εξελίξεων, ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για το Grand Resort Lagonissi προέβλεψε ότι μέσα στην επόμενη διετία θα αποτελέσει ένα απ’ τα καλύτερα city resort hotels της Ευρώπης.   

Αναφερόμενος, τέλος, στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας, ο κ. Κοιμήσης επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός πρόκειται να βιώσει μεγάλη ακμή κατά την πενταετία που θα ακολουθήσει της διεξαγωγής των Αγώνων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top