Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλλείψει κονδυλίων συρρικνώνεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΤ

Ελλείψει κονδυλίων συρρικνώνεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΤ

Παγώνει σύμφωνα με πληροφορίες του Business & Travel -ελλείψει κονδυλίων- η ίδρυση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα συρρικνώνεται ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Οργανισμού για τον […]

Παγώνει σύμφωνα με πληροφορίες του Business & Travel -ελλείψει κονδυλίων- η ίδρυση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα συρρικνώνεται ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Οργανισμού<...> για τον ίδιο λόγο. Η αναφερόμενη μείωση των κρατικών εσόδων του ΕΟΤ δεν αφορά τον τομέα προβολή, μολονότι καθυστερεί η εκταμίευση του ποσού των 7 εκατ. ευρώ που υπεσχέθη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Στις παραπάνω αποφάσεις προέβη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του B&T ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Φλωρίδης.

Εν τω μεταξύ, πτώση στις κρατήσεις και γενικότερα στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων, ήδη πριν από τη διεξαγωγή του πολέμου αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού διαπίστωσε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο εντεταλμένος διευθυντής του ομίλου ACCOR στην Ελλάδα Yves Dupire.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Dupire επισήμανε τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου στην ελληνική, στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια τουριστική αγορά, υπενθυμίζοντας ανάλογες περιπτώσεις πολέμων κατά το παρελθόν και τονίζοντας ότι ουδέποτε τα αποτελέσματα αυτών δεν απέβησαν εξολοκλήρου θετικά.

Ερωτηθείς ειδικά για την Αθήνα, ο κ. Dupire τόνισε ότι μετά τον πόλεμο στο Ιράκ προβλέπεται να σημειώσει ιδιαίτερα ανοδική πορεία ως προορισμός, δεδομένο που ήδη ενισχύεται με τη βελτίωση των υποδομών – ολυμπιακά έργα, Αττική Οδός κ.τλ. – αλλά και με την επικείμενη μετατροπή του εθνικού αερολιμένα σε Hub αεροδρόμιο.

Αναφερόμενος δε στο Sofitel, το ξενοδοχείο του Ομίλου ΑCCOR δίπλα στο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Dupire σημείωσε ότι το εν λόγω ξενοδοχείο λειτουργεί από τα τέλη του 2001 με ιδιαίτερη επιτυχία και πελάτες τριών – κατά προσέγγιση – κατηγοριών: α) επιβάτες απευθείας από το αεροδρόμιο, β) πελάτες συνεργαζόμενων εταιρειών και γ) πελάτες που καταφθάνουν στην Αθήνα για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ο μέσος όρος διαμονής στο Sofitel είναι μιάμιση μέρα, ενώ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Dupire, οι πελάτες που επιλέγουν να μείνουν εκεί για λόγους αναψυχής είναι κατά κύριο λόγο Αμερικανοί, οι οποίοι προτιμούν το Sofitel, εξαιτίας της τοποθεσίας του – δίπλα στο αεροδρόμιο – για ευνόητους λόγους ασφάλειας.

Ο συνεδριακός χώρος του Sofitel, υπογράμμισε τέλος ο κ. Dupire, αποτελεί έναν απ’ τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Αθήνα, δυνατότητα που συνδυαζόμενη με το παρακείμενο «Ελ. Βενιζέλος» προσελκύει μεγάλο μέρος πελατών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024