Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκληρώνεται το master plan για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου
Αεροδρόμια

Ολοκληρώνεται το master plan για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το master plan του Πολυτεχνείου για το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πρώτη επιλογή τα Καστέλι Πεδιάδος, όπως δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή Business and […]

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το master plan του Πολυτεχνείου για το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πρώτη επιλογή τα<…> Καστέλι Πεδιάδος, όπως δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή Business and Travel ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μανόλης Στρατάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στρατάκης τόνισε την αναγκαιότητα ενός νέου διεθνούς αερολιμένα στην Κρήτη που θα αντικαταστήσει το ήδη βεβαρημένο και ως ένα βαθμό ανεπαρκές Αεροδρόμιο  Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” το οποίο -όπως επισήμανε ο υφυπουργός- έρχεται πρώτο στην Ελλάδα σε διακίνηση επιβατών κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και πρώτο σε πτήσεις charter.

Ιδιαίτερος λόγος έγινε, επίσης, από τον κ. Στρατάκη για την ενδεχόμενη κατασκευή τραμ στο Ηράκλειο, ένα σχέδιο για το οποίο –όπως ο ίδιος υπογράμμισε– υπάρχει θετικό κλίμα, ενώ έχει επιδειχτεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γίνονται προσπάθειες ενεργοποίησης του project από αρκετούς ιδιωτικούς φορείς. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν στραφεί δε και οι ενέργειες του κ. Στρατάκη, με τη μεσολάβηση του οποίου πραγματοποιείται η συνεννόηση ειδικών της Τραμ Α.Ε. με τη νέα δημοτική αρχή.

Μένοντας στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών σημείωσε τη διεξαγωγή του Συμποσίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα: “Προς μια κοινωνία της πληροφορίας στην Ευρώπη για όλους τους πολίτες”, που θα διεξαχθεί στην Χερσόνησο στις 11 και 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, το Συμπόσιο θα εστιάσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες –άτομα με αναπηρίες, τρίτης ηλικίας, βασικού επιπέδου εκπαίδευσης, κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, μετανάστες κ.τλ.– για να ενταχθούν στην Κοινωνία της Πληροφορίας και θα αναδείξει πολιτικές προτάσεις που θα ενισχύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την “Ηλεκτρονική Ευρώπη”.

Ερωτηθείς -εν συνεχεία- για την παρουσία και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο κ. Στρατάκης στάθηκε στην αναγγελία του πρωθυπουργού περί δημιουργίας Διυπουργικής Επιτροπής Τουρισμού, τονίζοντας τη συμβολή της ως προς τον καλύτερο συντονισμό των εκάστοτε προσπαθειών προβολής και ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Στρατάκης, τέλος, αναφερόμενος στην κρίση της φετινής τουριστικής σεζόν, διέγνωσε ότι -παρόλα τα προβλήματα- η πλειονότητα των τουριστικών φορέων δρα εποικοδομητικά προς την έκβαση θετικών αποτελεσμάτων και το ξεπέρασμα της υφιστάμενης κρίσης. Σχετικά δε με το πάγωμα των τελών αεροσκαφών, ο υφυπουργός επισήμανε ότι αφορά σε ζήτημα που άπτεται της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και αναμφισβήτητα εξετάζεται διεξοδικά από τους αρμόδιους παράγοντες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024