Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συμβολή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Απρίλιος 2003, 00:00

Την πλατεία Αγίας Τριάδας, έκτασης 3.000 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή του λόφου Φούρεζι, παρέδωσε διαμορφωμένη στο Δήμο Γλυκών Νερών ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»<...>

, στο πλαίσιο της δέσμευσής του να συμβάλει στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος των τοπικών κοινοτήτων.

Στο χώρο της πλατείας, η οποία ολοκληρώθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο, έχουν φυτευτεί πάνω από 2.500 φυτά της τοπικής χλωρίδας, έχει κατασκευασθεί αναψυκτήριο και καταρράκτης και έχουν τοποθετηθεί πάγκοι για τους επισκέπτες. Η πλατεία έχει στο κεντρικό της τμήμα αποτύπωση του χάρτη της Ελλάδας υπό κλίμακα, στον οποίο επισημαίνονται οι κυριότεροι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας μας.

Ο νέος χώρος προβλέπεται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης των νέων και των παιδιών, δεδομένου  ότι γύρω από την πλατεία – που είναι και η μοναδική της περιοχής - υπάρχουν τρία σχολεία.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο αστικού πρασίνου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, αφού το Σεπτέμβριο του 2001 η Εταιρία Αεροδρομίου παρέδωσε στο Δήμο Μαρκοπούλου πάρκο έκτασης 9.000 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει αναψυκτήριο, παιδότοπο, χώρους πρασίνου και υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 1.000 ατόμων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top