Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεχίζεται το σύστημα των εκπτώσεων στα ναύλα της ακτοπλοΐας

Συνεχίζεται το σύστημα των εκπτώσεων στα ναύλα της ακτοπλοΐας

Τη συνέχιση του συστήματος των εκπτώσεων επί των ναύλων των πλοίων της ακτοπλοΐας και μετά την ισχύ του νέου θεσμικού πλαισίου απελευθέρωσης των θαλασσίων ενδομεταφορών (άρση cabotage) ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης

Τη συνέχιση του συστήματος των εκπτώσεων επί των ναύλων των πλοίων της ακτοπλοΐας και μετά την ισχύ του νέου θεσμικού πλαισίου απελευθέρωσης των θαλασσίων ενδομεταφορών (άρση cabotage) με πλήρη προσαρμογή προς<...> τις υποδείξεις της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλασσίων Ενδομεταφορών (ΡΑΘΕ) και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Η ΚΥΑ των Υπουργών ΥΕΝ και Αιγαίου έχει σταλεί μετά την υπογραφή της για δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ έχει ήδη συσταθεί η ειδική επιτροπή που θα εξειδικεύσει ένα απλοποιημένο σύστημα διαπίστωσης των δικαιούχων.

Στη νέα ΚΥΑ συμπεριελήφθησαν επίσης: α) οι σύζυγοι των συνταξιούχων ΝΑΤ, β) οι συνοδοί τυφλών, γ) η διαφορά θέσης πέραν της οικονομικής για συνταξιούχους ΝΑΤ, πολύτεκνους και Aτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) συν συζύγους των πρώτων, δ) η μετακίνηση με ταχύπλοα από Δευτέρα έως Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, εφόσον η γραμμή δεν καλύπτεται από συμβατικό και ε) οι κάτοικοι των νησιών Θηρασίας και Αντιπάρου μέσω Θήρας και Πάρου.

Η αιτιολογική βάση της ΚΥΑ παραμένει η ίδια: α) τα πρόσωπα κοινωνικής αλληλεγγύης θα καλύπτονται όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, β) ορισμένες κατηγορίες από το ΥΕΝ ή το υπουργείο Αιγαίου και γ) όσοι είχαν εκπτώσεις λόγω αξιωματικών ή ιδιότητας θα συνεχίσουν να καλύπτονται με δαπάνη, η οποία θα βαρύνει τον οικείο φορέα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Η καλή θέληση και κατανόηση η οποία επεδείχθη από όλες τις πλευρές, η θετική συμμετοχή των ναυτιλιακών επιχειρήσεων στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η λογική κατανομή των λοιπών βαρών στους υπόχρεους φορείς, οδήγησε σε ένα νέο σύστημα εκπτώσεων, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες απελευθέρωσης. Όπως διαπιστώνει κανείς έγιναν δεκτά όλα τα υποβληθέντα αιτήματα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024