Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Απομακρύνθηκε ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης

Κατηγορίες για πρωτοφανή ευνοιοκρατία στις Κυπριακές Αερογραμμές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Απρίλιος 2003, 00:00

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, αφού διατύπωσε κατηγορίες για ευνοιοκρατία εναντίων του προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρη Λοϊζίδη, αποφάσισε την άμεση απομάκρυνσή του.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, αφού διατύπωσε κατηγορίες για ευνοιοκρατία εναντίων του  προέδρου του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών<...>

Χάρη Λοϊζίδη, αποφάσισε την άμεση απομάκρυνσή του.

Έτσι ο κ. Λοϊζίδης υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να θέσει προσωρινά στην θέση του τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο των  Κυπριακών Αερογραμμών Αχιλλέα Κυπριανού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση διερευνά φαινόμενα πρωτοφανούς εννοιοκρατίας στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών της θητείας του κ. Λοϊζίδη».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κύπρο Χρησοστομίδη το θέμα των φαινομένων ευνοιοκρατίας ερευνάται από τον υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος, όμως, δήλωσε ότι «δεν έχει έρθει ακόμη ενώπιόν του θέμα φαινομένων ευνοιοκρατίας στις Κυπριακές Αερογραμμές για να το διερευνήσει», και πρόσθεσε ότι όταν το θέμα έρθει ενώπιόν του θα το προωθήσει και για τη διερεύνησή του θα διορίσει τεχνοκράτη εμπειρογνώμονα , όπως είναι η απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές «ήταν υπό συνεχή έρευνα από δύο Επιτροπές της Βουλής επί προεδρίας του παραιτηθέντος προέδρου του ΔΣ της εταιρίας Χάρη Λοϊζίδη», προσθέτοντας ότι «ζητήθηκαν στοιχεία, τα οποία πολλές φορές δεν παραχωρήθηκαν».

Από την πλευρά του ο κ. Λοϊζίδης δήλωσε «ότι δεν τον εμπιστευόταν αρκετά η Κυβέρνηση και γι΄ αυτό αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του». Η δήλωση αυτή σχολιάσθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ως εξής: «Παρακολουθήσαμε χθες τις δηλώσεις του πρώην προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών. Σημειώθηκε με ενδιαφέρον η δήλωσή του ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουμε τι εννοεί όταν λέει πως δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας, της θητείας του πρώην προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, υπήρξαν φαινόμενα πρωτοφανούς ευνοιοκρατίας και αυτή είναι η εντύπωση που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο. Η Κυβέρνηση διερευνά αυτά τα θέματα. Η ’έλλειψη εμπιστοσύνης’ που εκδηλώθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, όπως ίσως την εννοεί ο κ. Λοϊζίδης, είναι ότι όταν ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση δόθηκαν οδηγίες να συνεχίσει η καθημερινή λειτουργία της εταιρίας, αλλά να αποφευχθούν σοβαρές αποφάσεις υπό τη μορφή αγοράς ή ενοικίασης αεροπλάνων, ακινήτων κ.λπ».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top