Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροβλήματα με την ένταξη των πτήσεων εσωτερικού στο BSP

Προβλήματα με την ένταξη των πτήσεων εσωτερικού στο BSP

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν με την ανακοίνωση της IATA ότι θα ενταχθούν στο σύστημα BSP και οι πτήσεις του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Σπυριδάκης, διευθυντής της ΙΑΤΑ, ανακοίνωσε στην […]

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν με την ανακοίνωση της IATA<.> ότι θα ενταχθούν στο σύστημα BSP και οι πτήσεις του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Σπυριδάκης, διευθυντής της ΙΑΤΑ, ανακοίνωσε στην ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών, Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. ότι οι πληρωμές των πτήσεων του εσωτερικού μέσω του συστήματος BSP θα γίνονται ανά 15ήμερο. Ο κ. Γκίνης, πρόεδρος του Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. είπε ότι ο κλάδος αντιδρά στην πληρωμή ανά 15ήμερο και προτείνει ανά μήνα, όπως γίνεται και με τα εισιτήρια του εξωτερικού. Τα μέλη του Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. δέχονται ως εγγύηση οποιονδήποτε έλεγχο στα λογιστικά τους βιβλία και στην περιουσία τους, αλλά όχι πληρωμή ανά 15ήμερο.
Επίσης, απαιτούν αυστηρό έλεγχο στα non-IATA γραφεία μέχρι να γίνουν και αυτά ΙΑΤΑ.
Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε ότι για τα γραφεία non-IATA έχει κανονίσει συναντήσεις μέσα στο Μάιο με σκοπό την εκπαίδευση τους, η οποία θα γίνει εκτός από την Αθήνα και σε δύο περιοχές, τον Βορά και την Κρήτη, ώστε να καλύπτεται όλη η Ελλάδα. Τα γραφεία αυτά, επίσης πρέπει να υπογράψουν μια συνολική σύμβαση με την ΙΑΤΑ, ενώ τα ήδη ΙΑΤΑ θα υπογράψουν μια προσθήκη στη σύμβαση τους.
Όσον αφορά στις εγγυητικές επιστολές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα περάσουν στην ΙΑΤΑ καλύπτοντας όλες τις εταιρίες που θα υπάρχουν στο BSP.
Στο σύστημα σε πρώτη φάση θα μπουν η Ολυμπιακή Αεροπορία, η Cronus, και η Aegean. Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως δήλωσε ο κ. Σπυριδάκης, θα μπει και η Air Greece. Οι πτήσεις του εσωτερικού θα μπουν τελικά στο σύστημα BSP την πρώτη Ιουνίου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024