Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προβλήματα με την ένταξη των πτήσεων εσωτερικού στο BSP

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Απρίλιος 1999, 00:00

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν με την ανακοίνωση της IATA<.>

ότι θα ενταχθούν στο σύστημα BSP και οι πτήσεις του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Σπυριδάκης, διευθυντής της ΙΑΤΑ, ανακοίνωσε στην ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών, Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. ότι οι πληρωμές των πτήσεων του εσωτερικού μέσω του συστήματος BSP θα γίνονται ανά 15ήμερο. Ο κ. Γκίνης, πρόεδρος του Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. είπε ότι ο κλάδος αντιδρά στην πληρωμή ανά 15ήμερο και προτείνει ανά μήνα, όπως γίνεται και με τα εισιτήρια του εξωτερικού. Τα μέλη του Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α. δέχονται ως εγγύηση οποιονδήποτε έλεγχο στα λογιστικά τους βιβλία και στην περιουσία τους, αλλά όχι πληρωμή ανά 15ήμερο.
Επίσης, απαιτούν αυστηρό έλεγχο στα non-IATA γραφεία μέχρι να γίνουν και αυτά ΙΑΤΑ.
Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε ότι για τα γραφεία non-IATA έχει κανονίσει συναντήσεις μέσα στο Μάιο με σκοπό την εκπαίδευση τους, η οποία θα γίνει εκτός από την Αθήνα και σε δύο περιοχές, τον Βορά και την Κρήτη, ώστε να καλύπτεται όλη η Ελλάδα. Τα γραφεία αυτά, επίσης πρέπει να υπογράψουν μια συνολική σύμβαση με την ΙΑΤΑ, ενώ τα ήδη ΙΑΤΑ θα υπογράψουν μια προσθήκη στη σύμβαση τους.
Όσον αφορά στις εγγυητικές επιστολές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα περάσουν στην ΙΑΤΑ καλύπτοντας όλες τις εταιρίες που θα υπάρχουν στο BSP.
Στο σύστημα σε πρώτη φάση θα μπουν η Ολυμπιακή Αεροπορία, η Cronus, και η Aegean. Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως δήλωσε ο κ. Σπυριδάκης, θα μπει και η Air Greece. Οι πτήσεις του εσωτερικού θα μπουν τελικά στο σύστημα BSP την πρώτη Ιουνίου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top