Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων

Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Απρίλιος 2003, 00:00

Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, μέσα από τη δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος...

Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, μέσα από τη δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, παρουσίασε ο<...>

υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Η μελέτη περιλαμβάνει σχέδιο ανάπτυξης και χωροθέτησης που αφορά στα εξής:

  • Εκσυγχρονισμό των ιαματικών πηγών και δημιουργία σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου και ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, 200 δωματίων, στην περιοχή των πηγών, απευθυνόμενων στην παραδοσιακή πελατεία των ασφαλισμένων.
  • Δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 400 δωματίων, συνδυασμένου με κέντρο Θαλασσοθεραπείας, συμβατού με το περιβάλλον.
  • Δημιουργία δεύτερου κέντρου Θαλασσοθεραπείας, συνδυασμένου με ιαματική υδροθεραπεία και λειτουργίες αναψυχής, χωροθετούμενου στην περιοχή βορείως της λίμνης που υπάρχει στην περιοχή.
  • Γήπεδο γκολφ 18 οπών, χωροθετούμενο στην περιοχή πίσω από την λίμνη.
  • Εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού και ειδικής αναψυχής σε ειδικές θέσεις.
  • Τουριστικές κατοικίες.

Η επένδυση, που,  όπως δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, θα συντελέσει σημαντικά στη γενικότερη ανάπτυξη του Νομού Ηλείας και θα συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών στη ΝΔ Ελλάδα, αφορά σε ένα σχέδιο που θα καλύψει ένα σύνολο δόμησης 110.000 τ.μ. σε σύνολο έκτασης 1.125 στρεμμάτων. Aλλα 4.000 στρέμματα, βάσει του σχεδίου, θα παραμείνουν ως φυσικό τοπίο. Σε αυτά θα γίνουν μόνο παρεμβάσεις για την ενίσχυση, την προστασία και την ανάδειξη της φύσης.

Το ύψος του προς επένδυση κεφαλαίου προϋπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, ενώ οι θέσεις εργασίας που εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν, υπολογίζονται από 600 έως 1.200. Για την υλοποίηση της μελέτης τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, μέσα στον Μάιο θα προχωρήσουν σε διεθνή διαγωνισμό πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top