Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ενωση

25 Ευρωπαίοι υπουργοί Τουρισμού στη Κρήτη

Σπύρος Ζούγρης - 15 Απρίλιος 2003, 00:00

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, το ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης οργανώνει στην Κρήτη μια Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τις Πολιτικές Μεταφορών της ΕΕ και την Ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού Τουρισµού και µια άτυπη συνάντηση Υπουργών και Υψηλών Αξιωµατούχων για τον Ευρωπαϊκό Τουρισµό...

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, το ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, µέσω της Γενικής Γραµµατείας Τουρισµού, οργανώνει στην Κρήτη<...>

από 5 έως 6 Μαΐου 2003, µια Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τις Πολιτικές Μεταφορών της ΕΕ  και την Ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού Τουρισµού και µια άτυπη συνάντηση Υπουργών και Υψηλών Αξιωµατούχων για τον Ευρωπαϊκό Τουρισµό.
Το θέµα αυτό επελέγη ως ένα από τα πιο σηµαντικά, αν όχι το πιο σηµαντικό, όσον αφορά τις απαραίτητες συνέργιες του τουρισµού µε υφιστάµενες ή προωθούµενες σχετικές κοινοτικές πολιτικές. Όπως είναι γνωστό, οι Μεταφορές αποτελούν ένα αδιάσπαστο τµήµα του τουριστικού πακέτου και του τουριστικού προϊόντος όσον αφορά το κόστος, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητά του.

Η διάσκεψη της Κρήτης φιλοδοξεί να αναλύσει τις κοινοτικές πολιτικές στον τοµέα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών µεταφορών και να εξετάσει τις επιπτώσεις τους στην ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού Τουρισµού.
Η διάσκεψη θα επιδιώξει επίσης να προσδιορίσει µηχανισµούς και διαδικασίες για διαβούλευση και για την ενσωµάτωση των συµφερόντων του Τουρισµού στις πιο πάνω πολιτικές καθώς επίσης και να διατυπώσει συγκεκριµένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τις εναρκτήριες οµιλίες και την πρώτη ολοµέλεια, η διάσκεψη θα χωρισθεί σε τρία workshops: Το πρώτο για τον Τουρισµό και τις Αεροµεταφορές, το δεύτερο για τον Τουρισµό και τις Θαλάσσιες Μεταφορές και το τρίτο για τον Τουρισµό και τις Χερσαίες Μεταφορές. Θα υπάρχει ένας συντονιστής που θα παρουσιάσει και τα συµπεράσµατα (moderator-rapporteur), µια εισαγωγή και πέντε οµιλητές που θα µετέχουν στο πάνελ του κάθε workshop.

Μετά την ολοκλήρωση των workshops, οι συντονιστές, ενεργώντας σαν rapporteurs, θα παρουσιάσουν τα συµπεράσµατα της συζήτησης στην απογευµατινή δεύτερη σύνοδο της ολοµέλειας και ο πρόεδρος της Επιτροπής του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Πολιτική, τις Μεταφορές και τον Τουρισµό θα εκφράσει την αρχική αντίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την 6η Μαΐου θα πραγµατοποιηθεί η Aτυπη Συνάντηση των Υπουργών και Υψηλών Αξιωµατούχων για τον Ευρωπαϊκό Τουρισµό, στην οποία θα µετάσχουν οι Υπουργοί και Υψηλοί Αξιωµατούχοι από τα 25 κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο αρµόδιος Επίτροπος Erkki Liikanen.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Loyola de Palacio, η οποία είναι υπεύθυνη για τις µεταφορές, έχει, επίσης, προσκληθεί να συµµετάσχει.
Σύµφωνα µε την προσωρινή ηµερήσια διάταξη, οι Υπουργοί και οι Υψηλοί Αξιωµατούχοι θα προβούν σε µία εκτίµηση των συµπερασµάτων και προτάσεων της διάσκεψης για τον Τουρισµό και τις Μεταφορές, θα ενηµερωθούν για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε εφαρµογή των 10 µέτρων για τον Τουρισµό που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ανταλλάξουν απόψεις για την επίδραση της διεθνούς κατάστασης στην τουριστική βιοµηχανία και στην ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού Τουρισµού.
Η διάσκεψη και η Aτυπη Συνάντηση των Υπουργών και Υψηλών Αξιωµατούχων θα πραγµατοποιηθούν στο ξενοδοχειακό συγκρότηµα “Capsis Beach” στην Αγία Πελαγία, 25 χλµ. από το Ηράκλειο, στην Κρήτη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top