Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εκστρατεία εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας

Κάλη Δάφνη - 16 Απρίλιος 2003, 00:00

Ύστερα από συλλογικές πρωτοβουλίες και διαδικασίες της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας εφτά μέλη της, από τις περιοχές Καρυστίας, Μαρμαρίου, Πετριών, Χαλκίδας, Ροβιών και Πύργου υπέβαλλαν πρόταση<...>

στο Πρόγραμμα “Πιστοποιηθείτε” του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι σχετικές ενέργειες της ΕΞΕ εντάσσονται στη γενικότερη εκστρατεία της για τον εκσυγχρονισμό και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος στην Εύβοια.

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της Ένωσης για την Υγιεινή & Ασφάλεια των Τροφίμων, η οποία προβλέπει σύνθετες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Οι σχετικές ενέργειες γίνονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορίου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, με την συνεργασία πολλών τοπικών φορέων και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ευβοίας. Μεταξύ άλλων έχουν γίνει, μία ημερίδα ενημέρωσης στην Ιστιαία και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 21 ζαχαροπλαστών στη Χαλκίδα. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να οργανωθούν 3 – 4 σχετικές ημερίδες και άλλα προγράμματα  εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο πάντα των ίδιων προσπαθειών η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας έχει υποβάλλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα Leonardo da Vinci που αφορά την επαγγελματική κατάρτιση, με θέμα  τις νέες μορφές διαχείρισης της ποιότητας στον τουρισμό σε συνεργασία και με αντίστοιχους φορείς από την Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία. Η πρόταση έχει ήδη προεγκριθεί.

Ακόμη η ΕΞΕ έχει υποβάλλει για έγκριση δύο προγράμματα εκπαίδευσης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία μέλη της και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν το επόμενο κοντινό διάστημα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top